Сімейний Лікар

Від початку року 2650 звернень громадян надійшло до Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів)

Від початку року 2650 звернень громадян надійшло до Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів)
323764 ПЕРЕГЛЯДІВ

У своєму щоденному спілкуванні з громадянами ми використовуємо усі наявні комунікаційні майданчики Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) - електронну пошту, офіційний веб-сайт, соціальні мережі.
Зокрема соціальні мережі - Facebook, Instagram, Telegram - як джерело інформації, для взаємодії з громадськістю, донесення соціально важливої інформації до аудиторії. Відтак, повідомлення, звернення та коментарі, які надходять на офіційну сторінку Facebook Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів), опрацьовуються. В результаті громадяни отримують запитувану інформацію: контактні номери телефонів, адреси територіальних органів, перелік необхідних документів для отримання послуги тощо. Однак через повідомлення в соціальній мережі не можливо отримати офіційну відповідь, а саме відповідь на бланку установи за підписом керівника, так як це не передбачено Порядком розгляду звернень громадян у Міністерстві юстиції, затвердженим наказом Міністерства юстиції №388/5 від 15.02.2017 року (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0229-17).
Отож, для того, щоб отримати офіційну відповідь на звернення, необхідно звернутися через офіційну електронну пошту Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) (info@lv.minjust.gov.ua ). У такому випадку лист буде зареєстрований, а відповідь надано у встановлений законодавством строк.
Більше про порядок звернення до органів юстиції читайте на нашому сайті
https://zakhidne-minjust.gov.ua/appeal/citizens/
Нагадуємо вимоги до звернення особи/громадянина:
Відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян» письмове звернення може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).
У зверненні має бути назначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним.
"За 9 місяців 2021 року до Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) надійшло 2650 звернень громадян. З них: 597 скарг і 22 пропозиції. Найбільше громадяни звертаються з питань, що належать до компетенції органів державної виконавчої служби - 2174 звернень, реєстрації речових прав на нерухоме майно - 160 звернень, державної реєстрації актів цивільного стану - 128 звернень", - зазначив Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів)

©2020 doktorfamily

Мої відео