Сімейний Лікар

Не державі, а дитині: чому мешканець Полтавщині сплатив штраф?

Не державі, а дитині: чому мешканець Полтавщині сплатив штраф?
161604 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Полтавщині чоловік тривалий час не віддавав борг дитині, сподіваючись, що про нього забудуть. Проте, пам’ять не підвела учасників виконавчого провадження і неплатнику аліментів все ж таки довелося повернути одразу 212 тисяч гривень. Варто зазначити, що безпосередньо самі аліменти склали понад 167 тисяч гривень, а решту утворили 44 тисячі гривень штрафу, який був нарахований за несвоєчасне виконання батьківського обов’язку.

 

Державні виконавці Лохвицького відділу Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) провели комплексну роботу з погашення боргу. Від звичайної профілактичної бесіди до накладання правових санкцій, що обмежують деякі права – на кожній стадії заборгованості правники застосовували відповідні заходи впливу. Не залишився без уваги й час, який родина витралила на очікування аліментів, його також було конвертовано у національну валюту, яка була відправлена на рахунок сім’ї боржника. Так, за несплату дитячих коштів батькам нараховують:

  • за 1 рік – 20% від суми боргу;
  • за 2 роки – 30%;
  • за 3 роки – 50%.

До речі, з початку 2021 року в Полтавській області було стягнуто 273 мільйони гривень аліментів та понад 8 мільйонів гривень – з боржників у Лохвицькому районі.

©2020 doktorfamily

Мої відео