Сімейний Лікар

Міжнародний валютний фонд: пандемія зробила найбагатші домогосподарства ще багатшими

Міжнародний валютний фонд: пандемія зробила найбагатші домогосподарства ще багатшими
5382 ПЕРЕГЛЯДІВ

За оцінками Міжнародного валютного фонду у США чисте багатство верхнього 1% зросло в сім разів більше, ніж у домогосподарств з нижніх 50%.

Під час кризи COVID-19 у багатьох країнах різко зросли заощадження домашніх господарств. Зниження споживання як у результаті блокування або обережності, так і в поєднанні із збільшенням наявного доходу за рахунок державних трансфертів дозволило домогосподарствам покласти більше грошей на свої банківські рахунки, купити акції, будинок або виплатити борг. Поряд з економією, різке зростання цін на акції та житло також зробило деякі домогосподарства набагато багатшими.

 

У  останньому графіку тижня аналіз даних щодо США, проведений у рамках недавнього звіту МВФ із зовнішнього сектору, показав, що основне зростання заощаджень та багатства відбулося у верхній частині розподілу багатства. Дійсно, хоча недавні дослідження показали, що заощадження домогосподарств історично розподілялися в США дуже нерівномірно, дуже мало відомо про те, як розподілялося збільшення заощаджень чи багатства з початку пандемії.

©2020 doktorfamily

Мої відео