Сімейний Лікар

Світова організація торгівлі наблизилася до вирішення проблеми перелову риби

Світова організація торгівлі наблизилася до вирішення проблеми перелову риби
4621 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глава Оконджо-Івеалу вітає "важливий крок" до досягнення важкої угоди.

Голова Світової організації торгівлі (СОТ) заявила, що відбувся значний прогрес в досягненні довгоочікуваної угоди про припинення субсидій, що заохочують надмірний вилов риби, оскільки учасники переговорів намагаються досягти угоди протягом кількох тижнів.

"Часу мало, і я вважаю, що цей текст відображає дуже важливий крок до остаточного результату", - йдеться у заяві Нгозі Оконджо-Івеала, яка очолила глобальний торговий орган у березні.

Її коментар пролунав після того, як посол Колумбії Сантьяго Віллс, який очолює переговори СОТ щодо субсидій на рибальство, представив переглянутий текст переговорів після напружених переговорів.

Протягом останніх двох десятиліть країни-члени обговорювали необхідність укладання угоди про заборону субсидій, які сприяють незаконному та нерегульованому рибальству, а також перелову, що загрожує стійкості рибних запасів.

Хоча теоретично рибальство повинне стримуватися довкіллям, низькі запаси риби призводять до зростання витрат, субсидії можуть утримувати в морі нерентабельний флот.

 

За даними СОТ, світові субсидії на рибальство становлять від 14 до 54 мільярдів доларів на рік.

©2020 doktorfamily

Мої відео