Сімейний Лікар

Особливості державної реєстрації дитини, народженої поза закладом охорони здоров`я

Особливості державної реєстрації дитини, народженої поза закладом охорони здоров`я
270366 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державна реєстрація народження дитини, яка народилася поза закладом охорони здоров’я проводиться на підставі медичного свідоцтва про народження або висновку медичної консультаційної комісії про підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я та медичної довідки про перебування дитини під наглядом лікувального закладу.

Документ, що підтверджує факт народження видає заклад охорони здоров’я, який проводив огляд матері та дитини. Якщо ж такий огляд не проводився, тоді встановлення факту народження дитини жінкою поза закладом охорони здоров’я здійснюється медичною консультаційною комісією, яка утворюється управліннями охорони здоров’я обласних чи міських державних адміністрацій.

Відтак, жінка, яка народила дитину або її чоловік чи родичі, представник служби у справах дітей, повинні звернутися із заявою на адресу комісії не пізніше одного тижня з дня народження дитини поза закладом охорони здоров’я, факт народження якої потребує підтвердження. До заяви додається документ, що посвідчує особу та медичні документи, пов’язані із перебігом вагітності та пологами: обмінна картка, результати аналізів, ультразвукового дослідження, медичні довідки лікувально-профілактичного закладу про огляд дитини та жінки та інше.
Після підтвердження факту народження дитини заклад охорони здоров’я, під наглядом якого перебуває дитина, видає заявникові, на підставі висновку комісії, медичну довідку про перебування дитини під наглядом лікувального закладу.
За відсутності документа закладу охорони здоров’я або медичної консультаційної комісії, що підтверджує факт народження, підставою для проведення державної реєстрації народження є рішення суду про встановлення факту народження

©2020 doktorfamily

Мої відео