Сімейний Лікар

АРЕШТ ЕКС-ПРЕЗИДЕНТА ГРУЗІЇ МІХЕЇЛА СААКАШВІЛІ. В МЕРЕЖІ З'ЯВИЛОСЯ ФОТО ЗАТРИМАННЯ

АРЕШТ ЕКС-ПРЕЗИДЕНТА ГРУЗІЇ МІХЕЇЛА СААКАШВІЛІ. В МЕРЕЖІ З'ЯВИЛОСЯ ФОТО ЗАТРИМАННЯ
382454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міхеїл Саакашвілі, вирішив повернувся до країни, через багато років перебування за її межами. На території Тбілісі його затримали і помістили у СІЗО.

Які причини затримання?

Президент Грузії в період з 2004 до 2013 року, Міхеїл Саакашвілі був заочно засуджений до тюрми терміном на шість років. Суд визнав його винним в організації нападу на Валерія Гелашвілі – колишнього депутата Грузії. Жорстокий напад на екс-депутата відбувся у далекому 2005 році. Тоді співробітники МВС Грузії силоміць витягли Валерія з автомобіля, а потім побили його.

Отримавши тяжкі тілесні травми Гелашвілі потрапив до лікарні. Але кримінальну справу відкрили лише в 2013 році, тобто коли Міхеїл Саакашвілі вже покинув свій пост.

Інформацію щодо затримання Саакашвілі надав грузинський прем’єр Іраклій Гарібашвілі.

          Він зауважив, що правоохоронні органи Грузії на найвищому рівні провели затримання Саакашвілі. В них була інформація щодо пересування затриманого ще з України і весь процес знаходився повністю під контролем правоохоронців.

          Разом з політиком, затримали і власника квартири в Тбілісі в якій перебував обвинувачений Саакашвілі.

Зазначимо, що опору під час затримання Саакашвілі не чинив.

Свої наміри повернутися до Грузії, політик напередодні оголосив в соцмережах. Саакашвілі написав у Facebook :"Доброго ранку, Грузія, вже з Грузії через вісім років". А 1 жовтня на його сторінці були опубліковані відео з Батумі, в описі додав: "Вітаю вас з Батумі і закликаю всіх йти 2 жовтня на місцеві вибори. Ми обов'язково переможемо і будемо святкувати перемогу"

          В своїх публікаціях Саакашвілі закликав своїх співвітчизників голосувати на виборах, що відбудуться 2 жовтня, а вже наступного дня здійснити спільний рух в напрямку Тбілісі задля того, щоб «захистити» результати виборів.

До речі, до такого походу мав приєднатися і сам екс-президент: "Якщо до цього узурпаторський уряд зможе мене затримати, це повинно збільшити нашу силу. У будь-якому випадку відступати я не маю наміру - і, сподіваюся, що ви теж", - написав Міхеїл.

          Про те, як саме Сакашвілі вдалося перетнути кордон запитали у представника його партії "Єдиний національний рух"  Мурмана Думбадзе. Відповіді так і неотримали. Відомо лише, що політик залишив українську столицю вночі.

          Разом з тим Міхеїл Саакашвілі написав на сторінках соціальних мереж, що планує створити сім’ю з Єлизаветою Ясько – депутаткою від президентської партії України "Слуга народу". Таку заяву опублікували обидва політика.

"Ми записали це відео до від'їзду до Грузії. Про те, що Грузія і Україна разом. Ми домовилися, що в разі затримання опублікуємо це відео. Я і Ліза разом. Україна підтримує Грузію! Все буде добре! Боротьба за свободу", - прокоментував відео Саакашвілі.

          Цікаво, що жодної офіційної інформації, щодо розлучення Міхеїла з дружиною  Сандрою Рулофс не було. Згодом, Сандра написала в соцмережах, що повернувшись до Грузії її чоловік проявив неабияку мужність.

Ніно Ломджарія, представниця експрезидента Грузії повідомила, що Саакашвілі- громадянин України, оголошує голодування і вимагає зустрічі з українським консулом.

©2020 doktorfamily

Мої відео