Сімейний Лікар

Репродуктолог Київ: У яких випадках використовують ЕКЗ (ЕКО)

Репродуктолог Київ: У яких випадках використовують ЕКЗ (ЕКО)
170095 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЕКЗ, (екстракорпоральне запліднення), має на увазі отримання бажаної вагітності за допомогою технології, при якій процес запліднення відбувається поза тілом матері.  

Кому показано програму ЕКЗ?  

На всі запитання намагатимуся відповісти нижче.  

Отже, якщо Ви з одним партнером протягом року маєте регулярне статеве життя, включаючи період можливої овуляції, тобто найсприятливіший час для зачаття. Ви не використовуєте жодної контрацепції. При цьому не отримуєте довгоочікуваної вагітності, у цьому випадку можна говорити про проблеми безпліддя.  

Як показує практика, причини можуть бути різними як з боку жінки, так і чоловіка. Головне завдання лікаря репродуктолога виявити фактори, через які не настає вагітність. У деяких випадках призначається медикаментозна терапія. Наприклад, важливу роль відіграє щитоподібна залоза. Бувають стани, коли при неправильній роботі виробляється неправильна кількість гормонів. Нормалізувавши її роботу, можна вирішити питання безпліддя.  

Але є все ж таки основні показання до ЕКЗ:  

Трубна безплідність. Фаллопієва труба грає одну з основних ролей у процесі зачаття. Завдяки внутрішньому шару труби, а саме унікальним ворсинкам, яйцеклітина просувається у бік матки назустріч до сперматозоїдів. Тому неправильна будова або непрохідність обох фалопієвих труб, наявність запальних процесів у них або раніше "перев'язані" труби є причиною не настання вагітності.  

Погана якість сперми. За допомогою спермограми визначають загальну кількість та концентрацію сперматозоїдів в еякуляті, їх рухливість та будову. Не мало важливу роль відіграє правильність виконання процедури Але все ж таки за останніми даними в 60% випадках безпліддя, є чоловічий фактор.  

Віковий фактор. Не секрет, що ми з роками не молодіємо. Теж стосується і репродуктивної функції. Рівень гормонів, які відповідають за дозрівання яйцеклітин, знижується.  

Відсутність овуляції. При порушенні менструального циклу відбувається збій в організм, при якому яєчники перебувають у "сплячому режимі". Тому немає овуляції. У випадках, коли медикаментозне лікування не допомагає, призначають процедуру ЕКЗ.  

При сукупності цих та багатьох інших факторів можна говорити про ефективність програми ЕКЗ. Для лікаря репродуктолога кожен випадок індивідуальний, але одна мета - народження здорового малюка. 

 

Теги: Репродуктологія Київ

©2020 doktorfamily

Мої відео