Сімейний Лікар

Вигнав дитину на вулицю, конфліктував, погрожував стрільбою, детальніше про обставини справи на Київщині:

Вигнав дитину на вулицю, конфліктував, погрожував стрільбою, детальніше про обставини справи на Київщині:
322729 ПЕРЕГЛЯДІВ

В селі Святопетрівське Бучанського району Київської області чоловік віком 31 рік, родом з Франції, вигнав на вулицю жінку разом з дитиною, якій всього лиш 4 роки. Натомість він взяв доньку віком 2 роки та разом з нею зачинився у домі, конфліктував і погрожував.

 

Що таке домашнє насильство? Це факт спричинення певного виду насильства відносно членів своєї родини чи близьких родичів. Воно може бути фізичне, сексуальне, психологічне або навіть економічне. Також в законі зазначено, що випадок якогось діяння є насильством, якщо воно порушує норми законодавства держави, що в наступному призводить до недотримання конституційних прав чи свобод людини. Куди можна звернутися по допомогу, якщо ви стали жертвою насильства чи свідком такої ситуації? Звичайно, перш за все варто зателефонувати до поліції — номер 102, також є такі організації, які можуть врятувати вас, як: урядовий центр з протидії насильству — 15-47, національна “гаряча лінія” — 0-800-500-225 або 116-111, національна “гаряча лінія” по запобіганню домашнього насильства — 0-800-500-005 або 116-123. Чи існують якісь покарання для людей, які спричиняють насильство? Так, взагалі-то домашнє насильство вважається адміністративним правопорушення і відповідає статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, але вчинення декількох випадків насильства (систематично) визначається як кримінальний злочин і своєю чергою статті 126-1 Кримінального Кодексу України.

Щодо даного випадку насильства. Жертва відразу ж зателефонувала до одного з відділень поліції. Після цього, співробітники оперативно-розшукової служби Бучанського районного управління швидко прибули за вказаною адресою. За інформацією від поліцейських, чоловік і дружина гучно посварилися, в ході чого він вигнав з будинку жінку разом з дитиною прямо під час сильного морозу. Потім правопорушник замкнувся в домі разом з малесенькою донькою. Звісно ж дружина старалася згладити конфліктну ситуацію, проте чоловік й далі агресивно себе поводив та гучно ображав її грубими словами. Спочатку оперативники спокійно постукали у двері спільно з дружиною лиходія, але він почав лякати правоохоронців можливою стрільбою з рушниці й знову замкнувся у будинку.

Врешті решт, щоб затримати правопорушника працівники поліції розробили та провели спеціальну операцію, до якої приєдналися і співробітники Корпусу оперативно-раптової дії. Після, чоловіка заарештували згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, а 2-річну доньку віддали матері. Крім того, в ході обшуку його помешкання було знайдено та конфісковано рушницю, відповідно балони до неї кількістю 14 штук та 2 арбалети, все це вважається речовими доказами по даній справі.

 

Отже, за фактом прояву домашнього насильства та застосування погроз працівникам оперативно-слідчої служби було розпочато кримінальне провадження відповідно до статті 348 Кримінального кодексу України. Тому правопорушнику загрожує покарання у вигляді перебування за ґратами терміном від 9 до 15 років або взагалі може бути застосоване довічне ув’язнення. Наразі розслідування далі триває.

Що ж, шановні громадяни, ми закликаємо вас бути відповідальними людьми, і у випадку, якщо ви стали жертвою домашнього чи іншого насильства або ваші рідні, відразу ж телефонувати чи на пряму йти до поліції. Також пам’ятайте, що в нашій країні існують й інші організації до яких ви теж можете звернутися по допомогу. Бережіть себе та людей поруч, адже випадок насильства може трапитися з кожним, тому залишайтеся людяними й допомагайте іншим.

©2020 doktorfamily

Мої відео