Сімейний Лікар

Скид вод у річку на Луганщині

Скид вод у річку на Луганщині
166537 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Луганщині встановили скид стічних вод у річку Сіверський Донець зі значним перевищенням встановлених норм

 

Інспекторами державної екологічної інспекції, які проводили позапланову ревізію за наказом Премєр Міністра України, ще минулого року було виявлено факт здійснення

Скидання підприємством ПрАТ «РКТК» стічних вод у річку Сіверський Донець зі значним перевищенням затверджених нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин.

Під час дослідження було виявлено наступні показники, завислі речовини 32 мг/дм3 (при нормі гранично допустимому скиданні - 15 мг/дм3 ), та магній 41,3 мг/дм3 (при нормі при нормі гранично допустимому скиданні38,0 мг/дм3).

 

За вищезгадані порушення допустимих норм, одну посадову особу було притягнуто до адміністративної відповідільності за статтею  91-2 КУпАП - перевищення затверджених лімітів та нормативів використання природних ресурсів. Розмір збитків заподіяних державі за порушення природоохоронного законодавства перевищив 9 тис. грн.

До підприємства направлена претензія на добровільну

сплату цих збитків. Якщо збитки не будуть сплачені у місячний термін, Інспекцією буде заявлено позов до суду для примусового відшкодування цих збитків.

 

©2020 doktorfamily

Мої відео