Сімейний Лікар

Нелегальне перевезення червонокнижних птахів 

Нелегальне перевезення червонокнижних птахів 
270262 ПЕРЕГЛЯДІВ

Робітники митної служби знайшли у сумці одного з пасажирів червонокнижних соколів.

В аеропорту “Бориспіль” робітниками митної служби було виявлено сумку, у якій знаходилися 4 червонокнижними соколами. Птахів намагалися нелегально перевести в Катар.

Тварин знайшли загорнутими у тканину та з обмотаними стрічкою лапами, також для перевезення птахів було приспано медикаментами.

 

Постраждалих птахів було доставлено до притулку для диких тварин, де їм було надано необхідну медичну допомогу, проте двоє птахів не пережили такі умови для перліту та померли.

 

Державною митною службою було складено протокол за статтею ст. 483 Митного кодексу України.

Ім’я людини, яка намагалася перевести птахів у іншу країну правоохоронці дізналися з бірки на сумці. Проте чоловік не з'явився у літак, наразі його розшукують.

 

В майбутньому птахів, які вижили чекатиме свобода, проте наразі вони проходять у справі як речові докази та повинні бути на зберіганні, до моменту рішення суду.

 

Зоозахисники закликають Міндовкілля втрутитися й допомогти двом врятованим соколам повернутися на волю, а також вимагають від поліції відкрити кримінальне провадження за статтею "Жорстоке поводження з тваринами" і не дозволити контрабандисту уникнути покарання.

©2020 doktorfamily

Мої відео