Сімейний Лікар

На Одещині приватні дитсадки та школи можуть стати малодоступними через ціни

На Одещині приватні дитсадки та школи можуть стати малодоступними через ціни
406743 ПЕРЕГЛЯДІВ

Популярність приватних дитячих садків та шкіл, в останні роки, все більше і більше зростає, але, відтепер, можливість влаштувати своїх дітей до них може бути не по кишені кожному.

За повідомленням директора департаменту освіти та науки Одеської міськради Олени Буйневич, ця проблема дійсно стала актуальною. Нажаль, приватні дитячі садки в Одесі найближчим часом можуть підняти оплату за навчання і причиною цьому стали високі тарифи.

Що стосується батьки, які не зможуть оплачувати, за словами Олени Буйневич, вони будуть змушені перевести дітей до комунальних закладів або на домашню освіту.

Як відомо, приватні школи та сади в Одесі надають освітні послуги тисячам дітей, дбаючи про їх освіту в рази не гірше державних. Високі тарифи на комунальні послуги змусять власників підняти вартість навчання, що змусить сотні тисяч батьків перевести своїх дітей, бо не матимуть можливості платити.

Щоб зарадити проблемі, запевняє директор департаменту освіти та науки Одеської міськради,  на ситуацію з приватними садами та школами мають звернути увагу міністерство, профільний комітет, освітні управлінці усіх рівнів.

©2020 doktorfamily

Мої відео