Сімейний Лікар

Зрадили в обмін на фейкові посади – на Донеччині заочно повідомлено про підозру ще двом колаборантам

Зрадили в обмін на фейкові посади – на Донеччині заочно повідомлено про підозру ще двом колаборантам
406870 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом чоловікам заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, після російського вторгнення на територію України двоє мешканців м. Маріуполя та м. Шахтарська пішли на співпрацю з представниками держави-агресора. У травні 2022 року чоловіки погодились на пропозиції окупантів та добровільно обійняли фейкові посади «голови адміністрації Жовтневого району м. Маріуполя» та тимчасово виконуючого обов’язки «голови адміністрації Волноваського району ДНР». У червні 2022 року останній став «головою адміністрації Волноваського району ДНР».
До обов’язків псевдопосадовців входять залучення місцевих мешканців до співпраці з окупаційною владою, підготовка інформаційно-підривних акцій проти України, створення та реєстрація у так званих податкових органах «днр» підконтрольних «установ» та інші протиправні заходи, що шкодять державним інтересам та суверенітетові України.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

©2020 doktorfamily

Мої відео