Сімейний Лікар

Закликав селян до співпраці з військовими рф – судитимуть священика УПЦ МП

Закликав селян до співпраці з військовими рф  –  судитимуть священика УПЦ МП
317959 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця смт Ярова за фактом організації та проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 За даними слідства, у травні 2022 року настоятель «Казанської» парафії смт Ярова Горлівської єпархії УПЦ МП вступив у змову з військовими армії країни-агресора та за їх вказівкою організував збір мешканців у приміщенні місцевого клубу. Користуючись повагою серед селян, священик повідомив громадянам, що населений пункт перебуває під контролем військ рф і необхідно обрати нового керівника місцевої влади для взаємодії з ворогом.

Під впливом особистої думки обвинуваченого більшістю голосів місцеві мешканці підтримали запропоновану кандидатуру нового псевдоголови смт Ярова.

Після деокупації українськими захисниками населеного пункту зловмисника затримали та заарештували. Обвинувальний акт спрямовано до Індустріального районного суд Дніпропетровської області.

Досудове розслідування здійснюється СВ за оперативного супроводу ГВ ЗНД 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 doktorfamily

Мої відео