Сімейний Лікар

РНБО просить на законодавчому рівні заборонити роботу УПЦ МП на території України. Які інциденти вплинули на таке рішення?

РНБО просить на законодавчому рівні заборонити роботу УПЦ МП на території України. Які інциденти вплинули на таке рішення?
416428 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців 1 грудня 2022 року повідомив, що сьогодні відбулося засідання РНБО, на якому розглянулись питання деяких релігійних кіл в Україні та як вони пов'язані з державою-агресором.

Звернення Володимира Зеленського до українців

 

«На жаль, навіть російський терор і повномасштабна війна не переконали деяких діячів у тому, що варто подолати спокусу зла. Що ж, маємо створити такі умови, коли будь-які залежні від держави-агресора діячі не матимуть жодної можливості маніпулювати українцями й послаблювати Україну зсередини» - говорить Зеленський у своєму зверненні. 

В дію ввели рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), щодо початку запуску процесу заборони релігійних організацій, пов’язаних з Росією.

Про це йдеться в указі №820/2022 від 1 грудня 2022 року президента України. 

“1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" (додається). 

 

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України” - йдеться в документі.

 

Робота на Росію? Що не так з УПЦ МП?

Джерело: Служба безпеки України

Співпраця УПЦ МП з державою-агресором

1.Служба безпеки України провели обшук в Києво-Печерській лаврі 22 листопада 2022 року через підозру священника в прославлянні російської ідеології. Звинувачення в адрес священника та його спільників висунуті через виправдання ними російської агресії проти України.

СБУ не уточнювали, який інцидент став приводом для розслідування. Проте 15 листопада проти Києво-Печерської лаври відкрито кримінальне провадження. Тоді під час богослужіння у храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють російську ідеологію, повідомила Служба безпеки України. 

 

2. Пісня зі словами насиченими російськими наративами співалась в стінах Лаври. В нещодавньому відео, опубліковане священником ПЦУ Михайлом Омеляном можна помітити богослужіння в Києво-Печерській Лаврі під російськомовну пісню. 

Згодом намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло зізнався, що на одному з молебнів парафіяни дійсно співали пісню про Росію; проте, це світська пісня. 

 

3. В Сєвєродонецьку священник збирав інформацію про ЗСУ. До луганського обласного суду звернулись із заявою щодо священника, якого звинувачують у співпраці з росіянами. Священнослужитель збирав інформацію щодо чисельності, дислокації та озброєння українскьих військових в Сєвєродонецьку. Ця інформація передавалась російським артилеристам.

 

4.Керуючого однією з єпархій УПЦ МП у вінницькій області звинувачують в порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками стаття 161 Кримінального кодексу України.

 

Митрополит заперечує самостійність Православної церкви України, та вважає Україну малоросією

 

5. Митрополита Луганського та Алчевського УПЦ Пантелеймона (справжнє ім'я Поворозюк Василь Дмитрович) під час анексії українських територій замітили журналісти з "Главком", як той "гуляв" по околицях Кремля. Разом з ним був архимандрит Іоанн. Вони взяли участь в оголошенні незаконної анексії Росією Хернсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. На прямій трансляції під час одного з заходів в Кремлі можна було розгледіти лиця двох зрадників.

 

6. Найбільше проросійських акцій можна було спостерігати на Донбасі в стінах УПЦ МП. Так в Святогірську протягом кількох років в церквах проводили російський “безсмертний полк”, називаю його хресною ходою. 

 

У тому ж Святогірську в 2020 році проводили конференцію на тему миру, але сторонами конфлікту назвали не Україну та Росію, а владу Києва та народ Донбасу.

 

 

 

 

 

 

 

Теги: Українська православна церква, Президент України, Володимир Зеленський,РНБО

©2020 doktorfamily

Мої відео