Сімейний Лікар

Аналітики БЕБ упередили незаконну приватизацію комунального майна на 2,5 млн грн

Аналітики БЕБ упередили незаконну приватизацію комунального майна на 2,5 млн грн
365930 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

За результатами розгляду листа-рекомендації Бюро економічної безпеки України, міська рада на Київщині скасувала аукціон з продажу об’єкта комунальної власності площею близько 1 тис. м2. із земельною ділянкою. Таким чином було упереджено нанесення збитків територіальній громаді в розмірі 2,5 млн грн.

Аналітики БЕБ, під час моніторингу правомірності реалізації об’єктів державного та комунального майна,  виявили, що службові особи міської ради намагалися продати нежитлову будівлю із земельною ділянкою за заниженою вартістю.

Посадовці оприлюднили інформацію про об’єкт приватизації,  без дотримання вимог Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», чим штучно створили умови з обмеження кола потенційних покупців. Шляхом  створення антиконкурентних умов, методом покрокового зниження, ціна об’єкта приватизації на аукціоні була знижена з 2,4 млн грн до 122 тис. грн. Таким чином ціну об’єкта зменшили в 19 разів.

Нагадаємо, нещодавно аналітики Територіального управління БЕБ в Одеській області упередили розтрату понад 63,7 млн грн бюджетних коштів. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-uperedilo-roztratu-ponad-637-mln-grn-byudzhetnih-koshtiv

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,аналітики,комунальне майно,упередження

©2020 doktorfamily

Мої відео