Сімейний Лікар

Як оформити пенсію громадянам україни, які тимчасово перебувають на окупованій території

Як оформити пенсію громадянам україни, які тимчасово перебувають на окупованій території
301037 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знаходження на тимчасово окупованій території – це не вирок, але важкі випробування, які випали на долю наших громадян. І точно це не може бути перепоною для отримання нашими громадянами безоплатної правової допомоги, гарантованої Державою. 
 
Пані Людмила у 2017 році оформила пенсію за вислугою, а коли у лютому 2023 року досягла пенсійного віку, постало питання, який вид пенсії – за віком чи за вислугою їй вигідніше отримувати. Людмила, яка наразі проживає у смт. Михайлівка Василівського району, що знаходиться під окупацією, не розгубилася і звернулася за юридичною допомогою до Запорізького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. 
 
За допомогою інтернету і засобів телефонної комунікації головний юрист центру Тетяна Мороз приділила максимум зусиль, щоб надати пані Людмилі не тільки роз'яснення із зазначеного питання, , але й практичну допомогу в реалізації її права на перехід з одного виду пенсії на інший шляхом оформлені звернення до Пенсійного Фонду України он-лайн. 
 
Отже, подати заяву на зміну виду пенсії, а також вирішення інших питань, пов'язаних з отриманням та виплатою пенсії, можна дистанційно, через портал електронних послуг Пенсійного Фонду України. 
 
Для цього треба 
 
☑зайти за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/ 
 
☑через функцію «Вхід» за допомогою кваліфікованого електронного ключа зайти в особистий кабінет Страхувальника ( зайти через особистий кабінет Приват24, обрати серед послуг вкладку «Бізнес». В списку, що з'явиться, слід обрати «Електронний Цифровий Підпис для фізичної особи») 
 
☑в особистому кабінеті обрати функцію «змінити вид пенсії» і додати необхідні документи; 
 
☑протягом 10-ти діб питання буде розглянуто і вам надіслано рішення про перехід з одного виду пенсії на інший чи відповідна відмова 
 
Оскільки пані Людмила звернулася до юристів центру вчасно, ії питання позитивно вирішено і вона вже перейшла на отримання пенсії за віком, яка виявилася за розміром більша ніж та, яку вона отримувала раніше. 
 
Деякі наші юристи мають статус ВПО і як ніхто розуміють складність становища тих, хто залишився на окупованих територіях. Ми завжди готові будь-якими можливими способами, за допомогою електронних сервісів надати практичну допомогу всім бажаючим. 

©2020 doktorfamily

Мої відео