Сімейний Лікар

Як Україна залучатиме відомих людей для допомоги країні?

Як Україна залучатиме відомих людей для допомоги країні?
331448 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський доручив керівнику ОП Андрію Єрмаку провести декілька зустрічей з амбасадорами фандрейзингової платформи United24, відомими акторами, кінорежисерами та продюсерами. Вони обговорювали, як сприяти поверненню на батьківщину українських дітей, незаконно вивезених російською федерацією та як підтримувати єдність світової спільноти навколо України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Наголошується, що Андрій Єрмак зустрівся з французьким кінорежисером Мішелем Азанавічусом, американською акторкою з України Іванною Сахно та канадською акторкою Кетрін Винник, американським актором, режисером і продюсером Лієвом Шрайбером, а також британським режисером-документалістом Андре Сінгером.

Керівник ОП заявив, що у вище зазначених питаннях вирішальну роль відіграє світова єдність.

«Єдність світової спільноти – це така ж потужна зброя, як і HIMARS та Patriot. Ми продовжуємо шукати можливості та інструменти, за допомогою яких зможемо повернути наших дітей, депортованих Росією з окупованих територій України. Тому так важливо розповідати світу про цю проблему, щоб люди в Європі й Америці пам’ятали, що ця жахлива війна продовжується і від неї страждають найменші», — сказав Єрмак.

За його словами, проблема повернення дітей має декілька аспектів, а саме:

1. Перша категорія дітей – ті, що мають батьків, від яких окупанти їх забрали й під приводом оздоровлення незаконно вивезли на територію рф та не повертають.

2. Друга категорія – неповнолітні громадяни України, які втратили батьків, але мають бабусю, дідуся, тітку чи дядька, проте окупанти не повертають дітей їхнім рідним, а віддають на усиновлення на території росії.

3. Найскладніша третя категорія – це діти, незаконно вивезені росіянами з дитячих будинків, що розташовані на тимчасово окупованих територіях України. Їх дуже складно ідентифікувати, адже російські злочинці знищують дитячі документи, а під час усиновлення росіянами змінюють їхні імена та національність.

Очільник Офісу Президента підкреслює, що у світі досі не існує дієвого механізму, який допоміг би повернути українських дітей на батьківщину. Тому Володимир Зеленський поставив завдання усім профільним міністрам, омбудсмену та Офісу Генерального прокурора створити покрокову програму дій для співпраці з міжнародними організаціями, медіа й публічними особами, аби українських дітей з території країни-агресорки.

«Одним із таких дієвих кроків може стати залучення зірок, які на різних міжнародних майданчиках: на кінофестивалях, на врученні музичних і кінопремій – розповідатимуть про злочини, які росія вчиняє щодо українських дітей, позбавляючи їй батьківщини, національної ідентичності, рідної мови тощо. Щоб міжнародна спільнота тиснула на РФ і вимагала повернути маленьких українців додому», — заявив Єрмак.

Він додає, що велика кількість відомих особистостей вже погодились допомогти Україні в цьому.

Андрій Єрмак наголошує на важливості поширювати правдиву інформацію у світі про війну в Україні, оскільки кремлівська пропаганда працює. Наприклад, вона активно продовжує поширювати фейки у державах Глобального Півдня, підтримка від яких вкрай необхідна.

Як вважає керівник ОП, розповідати про Україну можна завдяки історіям про звичайних українців, які під час повномасштабного вторгнення здійснювали справді героїчні вчинки. Для прикладу голова Офісу Президента наводить історію захисників «Азовсталі» та героїчної оборони Київщини, Харківщини, інших регіонів чи історія про дівчинку-гімнастку, яка через російський обстріл втратила ногу, але продовжила тренування й готується до змагань.

Андрій Єрмак резюмує, що важливо об'єднати світову спільноту навколо України та не зупиняти свою підтримку.

Теги: United24, Офіс Президента, Офіс Президента Андрій Єрмак ,Андрій Єрмак, Володимир Зеленський, Президент України, війна в Україні, Російська агресія ,Російське вторгнення в Україну,загарбники

©2020 doktorfamily

Мої відео