Сімейний Лікар

На контрабанді культурних цінностей до Німеччини викрито мешканця міста Суми

На контрабанді культурних цінностей до Німеччини викрито мешканця міста Суми
395973 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у закінченому замаху на контрабанду культурних цінностей (ч. 2. ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).

За даними слідства, у лютому поточного року підозрюваний поштою відправив до Німеччини наконечники для стріл і списів, ножі з насадками, інші елементи зброї, предмети побуту та прикраси.

Згідно з висновком експерта вони є колекцією археологічних предметів і належать до культурних цінностей, що мають історичне значення.

Крім того, вказаному раніше мешканцю міста Суми повідомлено про підозру у порушенні порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1 ст. 333 КК України). Він намагався переправити до Сполучених Штатів Америки товар військового призначення, який заборонений для переправлення.

Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 doktorfamily

Мої відео