Сімейний Лікар

Воював проти ЗСУ на Херсонщині й Донеччині - судитимуть стрільця полку мобільного резерву «армії днр»

Воював проти ЗСУ на Херсонщині й Донеччині - судитимуть стрільця полку мобільного резерву «армії днр»
356753 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 лютого 2022 року мешканець тимчасово окупованого м. Макіївки під час повернення додому з роботи, де він працював пекарем, отримав від представника місцевого «військкомату» повістку на війну з Україною. Після навчання у м. Іловайську мобілізований із позивним «Ярік» вступив до лав стрілецького батальйону «полку мобільного резерву 1-го армійського корпусу міністерства оборони днр».
 
 
На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік у складі зазначеного підрозділу прибув через Кримський міст до Херсонської області для здійснення збройного опору Збройним Силам України. Зокрема, він воював в Антонівці, Комишанці, Томиній та Широкій балках, Олександрівці, Чкаловому, Давидовому Броді, Білогірці й Садку - на Херсонщині та Ялті, Рівнопілі, Нижніх дачах, Микільському, Керменчику і Старомлинівці - на Донеччині.
 
Будучи молодшим сержантом й командиром відділення, поціновувач завойовницької політики рф виконував злочинні накази своїх командирів щодо вбивства українських захисників і знищення мирного населення. 
 
15 серпня 2023 року при спробі дістатись до с. Урожайного Волноваського району чоловіка затримали військові ЗСУ та наразі він перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за санкцією статті – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 doktorfamily

Мої відео