Сімейний Лікар

Позначала червоними мітками місця дислокації українських військових – мешканку Новогродівки засуджено до 12 років за ґратами

Позначала червоними мітками місця дислокації українських військових – мешканку Новогродівки засуджено до 12 років за ґратами
306231 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок 23-річній громадянці України за державну зраду (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України). Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.
Прокурори у суді довели, що у 2018 році мешканка м. Новогродівки, перебуваючи у тимчасово окупованому нзф «днр» м. Донецьку, надала згоду представнику спецслужб рф здійснювати підривну діяльність проти нашої держави. «Послуги» завербованої «агентеси» знадобились державі-агресору вже у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну.
 
 
У тому числі через особисті знайомства з військовослужбовцями Збройних Сил України та правоохоронцями жінка збирала дані про місця розташування їх підрозділів. Вона потайки наносила червоною фарбою поряд із цими об’єктами спеціальні мітки та фотографувала їх. У подальшому відправляла знімки разом із координатами на мапі через месенджер соціальної мережі так званому посереднику -  земляку, оголошеному в Україні у розшук за участь в діяльності воєнізованих формувань фейкової республіки.
 
Крім того, правопорушниця доповідала окупантам про чисельність українських захисників, а також розкривала напрямки руху військової техніки. Аби отримувати від російських спецслужб по 2 000 грн за кожне таке повідомлення, жінка дотримувалась обіцянки зберігати у таємниці факт співробітництва та відомості, що стали їй відомі в процесі збору агентурних даних.
 
На початку березня 2022 року інформаторку викрили та затримали правоохоронці. Досудове розслідування стосовно неї здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Попри невизнання жінкою своєї провини, суд погодився із беззаперечними доказами, наданими стороною обвинувачення, та ухвалив обвинувальний вирок.

©2020 doktorfamily

Мої відео