Сімейний Лікар

Єрмак закликав дотримуватись Формули миру під час виставки Russian War Crimes («Російські воєнні злочини»)

Єрмак закликав дотримуватись Формули миру під час  виставки Russian War Crimes («Російські воєнні злочини»)
355112 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак звернувся у відеоформаті до відвідувачів виставки Russian War Crimes («Російські воєнні злочини») і наголосив на важливості дотримання Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським, і притягнення російської федерації до відповідальності за воєнні злочини.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво.

Зазначається, що виставка Russian War Crimes («Російські воєнні злочини») відкрилася 4 вересня в Берлінському  університеті імені Гумбольдта. 

Цей проєкт має на меті продемонструвати фотографії, зроблені по всій Україні з 24 лютого 2022 року – дня початку повномасштабного російського вторгнення. Виставка триватиме до 16 вересня. 

«З лютого 2022 року внаслідок повномасштабної російської агресії проти України скоєно 136 тисяч злочинів. За нашими даними, за цей час було вбито орієнтовно 11 тисяч мирних жителів, 497 із яких – діти. Ще 20 тисяч дітей викрали та вивезли до Росії. Ці цифри не є остаточними, а перелік злочинів далеко не вичерпний. Ми вимагаємо справедливості за кожного закатованого та вбитого українця, за кожну зруйновану домівку, за кожну сльозу, пролиту українською дитиною», — заявив під час відеозвернення Андрій Єрмак.

Також у пресслужбі Президента України додають, що в офіційному відкритті виставки Russian War Crimes взяли участь: віцепрезидент Бундестагу Катрін Герінг-Екардт, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Олексій Макеєв, голова опікунської ради та колишній голова Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер і директор Інституту права міжнародного миру та безпеки Кельнського університету Клаус Крес.

За словами Катрін Герінг-Екардт, виставка Russian War Crimes представляє фотодокази російських звірств в Україні, жертвами яких ставали невинні люди.  

«Виставка наочно демонструє масовість скоєних жахливих діянь і є нагадуванням для тих із нас, хто обіймає політично відповідальні посади в усьому світі, що за ці злочини має бути покарання. Росія та Путін мусять понести відповідальність», — зазначила президентка Бундестагу.

Ця виставка була організована PinchukArtCentre спільно з Офісом Президента України, Міністерством закордонних справ України та Бундестагом.

Як наголошують у пресслужбі, вперше вона експонувалася в колишньому «російському домі» в Давосі під час щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму-2022. Пізніше проєкт було продемонстровано в Лондоні, Брюсселі, Нью-Йорку, Мюнхені Вільнюсі та Братиславі.

Нагадаємо, що раніше пресслужба Володимира Зеленського повідомляла, що він провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Співрозмовники обговорили продовження співпраці у сфері оборони. Також тоді Глава держави докладно поінформував Еммануеля Макрона про ситуацію на фронті, зокрема на Куп’янському, Східному та Південному напрямках. Володимир Зеленський передав французькій стороні інформацію про оборонні потреби українського війська для подальшої деокупації території України.

Окрім цього, Президент України під час онлайн-участі в міжнародному економічному форумі Ambrosetti в Італії заявив, що нещодавні події в російській федерації яскраво продемонстрували, що російському президентові  не можна довіряти, тому немає жодного сенсу про щось із ним домовлятися, і це мають усвідомити всі у світі. За словами Глави держави,  є багато ознак того, що президент держави-агресорки убиває незручних для себе діячів усередині своєї країни, даючи їм перед цим публічні й непублічні гарантії, і це свідчить про слабкість володимира путіна.

©2020 doktorfamily

Мої відео