Сімейний Лікар

Мріяв про окупацію Дружківки та крісло «радника мера» - учаснику агентурної мережі інформаторів загрожує до 15 років за ґратами

Мріяв про окупацію Дружківки та крісло «радника мера» - учаснику агентурної мережі інформаторів загрожує до 15 років за ґратами
406462 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Дружківки за фактом колабораційної діяльності, вчиненої у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року поціновувач російських фейків прийняв пропозицію завербованого спецслужбами рф громадянина України щодо збору розвідувальної інформації на користь окупантів. До ідейних мотивів допомагати армії держави-агресора у чоловіка додались ще й корисливі, оскільки він сам розробив та надав своїм кураторам план зі схемою організації так званої влади у м. Дружківці у разі окупації міста і навіть запропонував себе на псевдопосаду «радника мера».
 
 
Разом із ще трьома громадянами, залученими до агентурної мережі у Донецькій та Харківській областях, дружківчанин регулярно доповідав «роботодавцям» про місця дислокації особового складу, блокпостів, укріпрайонів і вогневих позицій Збройних Сил України. Також він повідомляв про напрямки руху техніки і озброєння, зокрема, самохідних гаубиць, БМП та РСЗВ «Град» на виїздах з міста.
 
За період з листопада 2022 року по січень 2023 року чоловік надіслав через месенджер «Telegram» 12 таких повідомлень, додавши фрагменти карт та координати будівель, окопів, траншей та інших оборонних і інженерних споруд. При цьому виділяв деякі з них, називаючи «пріоритетними цілями». Крім того, передавав фото із результатами обстрілів власного міста та після деталізації координат вказував на необхідність більш точних влучань.
 
У березні 2023 року чоловіка викрито та взято під варту. Під час обшуків за місцем його мешкання виявлено та вилучено телефон, банківські картки, на які перераховувались кошти з рф, ноутбук, папери з кресленнями й мітками, а також недійсне посвідчення «помічника депутата ВР на громадських засадах».
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 doktorfamily

Мої відео