Сімейний Лікар

«Обмив» відремонтовану машину і сів за кермо - винуватця ДТП, у якій загинула жінка, взято під варту

«Обмив» відремонтовану машину і сів за кермо - винуватця ДТП, у якій загинула жінка, взято під варту
301609 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Покровського району повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, 29 серпня 2023 року, близько 13:00, водій автомобілю марки «ВАЗ-2108», перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння та рухаючись з м. Авдіївки авторогою між селами Сокіл і Восход, порушив правила дорожнього руху. При наближенні до заокруглення проїзної частини він не зменшив швидкість автівки, внаслідок чого вона виїхала на узбіччя та врізалась у дерево.
 
                  
 
Внаслідок ДТП 48-річна пасажирка, яка перебувала на передньому сидінні, отримала травми, не сумісні із життям, та померла під час евакуації до медичного закладу. Сам водій отримав забої і садна.
 
          
 
Під час освідування на алкотестері у чоловіка, якого три роки тому суд позбавив права керувати транспортними засобами за нетверезе водіння, виявлено 1,67 проміле алкоголю. Як з’ясувалось, напередодні він випив спиртного, святкуючи завершення ремонту автомобіля, але від рокової поїздки це його не зупинило.
 
За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 doktorfamily

Мої відео