Сімейний Лікар

Перша відкрита сесія освітніх ініціатив зібрала у Полтавському педагогічному представників закладів освіти різних рівнів

Перша відкрита сесія освітніх ініціатив зібрала у Полтавському педагогічному представників закладів освіти різних рівнів
313534 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 листопада 2023 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулася перша відкрита сесія освітніх ініціатив. Захід покликаний підтримувати ефективну співпрацю педагогічного університету із  закладами освіти різних типів. Участь у роботі науково-методичного форуму взяли управлінці різних рівнів: перший заступник міського голови м. Полтави Валерій Пархоменко, директорка Департаменту освіти Полтавської міської ради Жанна Каплоух, заступниця начальника відділу роботи з експертами та сертифікації управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Юлія Боловацька. Усього близько 200 учасників завітали на освітнє зібрання, серед яких директори закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів дошкільної освіти, закладів позашкільної освіти, професорсько-викладацький склад та студентська рада університету.

Зал емоційно об’єднав Гімн України, який акапельно виконала Заслужена артистка України, деканка факультету педагогічної і мистецької освіти Наталія Сулаєва. Всі присутні натхненно підспівували виконавиці, наповнюючи особливим звучанням головну пісню країни.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник міського голови м. Полтави Валерій Пархоменко. Він підкрелив, що систематична співпраця між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та закладами освіти м. Полтави – надзвичайно важлива для розвитку територіальної громади. У рамках творчої взаємодії актуалізуються питання розвитку сучасної освіти, відбувається обмін досвідом, постійно покращується рівень якості освіти.

Ректорка університету професорка Марина Гриньова висловила слова вдячності усім присутнім за постійний діалог, спрямований на розвиток освітніх ініціатив. Вона зазначила, що сучасне реформування освіти вимагає партнерських програм закладів освіти різних типів із закладами вищої педагогічної освіти. Світоглядні орієнтири молоді закладаються на різних етапах розвитку дитини, що слугує основою її подальшої професійної орієнтації. Дуже  важливо дотримуватися принципу системності цього процесу, щоб забезпечити формування свідомого громадянина із активною життєвою позицією.

Марина Вікторівна нагадала, що 1 листопада в університеті розпочався донабір, це можливість для закладів освіти різних типів вже сьогодні потурбуватися, щоб на новий навчальний рік підготувати собі фахівців і закрити вакансії.

Учасники сесії ознайомилися із діяльністю усіх 8 факультетів університету. Декани представили специфіку роботи кожної із кафедр, ознайомили присутніх із здобутками у науковій, навчальній, методичній, виховній діяльності, продемонстрували матеріально-технічні бази підрозділів. Очільники факультетів акцентували увагу присутніх на широкий спектр акредитованих освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського рівня), визначили їхні сильні сторони та потенційні переваги для здобувачів освіти. Також декани наголосили, що освітяни можуть проходити в університеті підвищення кваліфікації за акредитованими освітніми програмами і отримати сертифікат державного зразка.

Доповідачі з приємністю відзначали, що більшість випускових кафедр працевлаштовують своїх студентів у закладах освіти м. Полтави та Полтавської області. Випускники педагогічного університету демонструють високий рівень професійної підготовки і готові працювати у сучасних закладах освіти.

Під час першої відкритої сесії учасники окреслили шляхи    співпраці між закладами, що дасть змогу відкрити нові можливості для професійного зростання педагогів, обміну знаннями та досвідом, впроваджувати інновації в освітній процес, залучати учнів до наукової та дослідницької діяльності, а також сприяти професійному самовизначенню випускників закладів середньої освіти.

Широкий спектр співпраці зі школярами представила заступниця голови Студентської ради університету Анна Ковальчук. Особливо присутніх зацікавила пропозиція долучатися до тренінгів і семінарів, які організовує студентське самоврядування, брати участь у спільних волонтерських проєктах і заходах національно-патріотичного спрямування, проводити наукові дослідження під патронатом досвідчених науковців, але у партнерстві зі студентами та ін. «Наш університет дає нам, студентам, унікальну можливість: навчатися навчаючи, досліджувати і відкривати світ науки молодшим колегам, прагнути бути корисними для громади, апробуючи найсміливіші і найкреативніші рішення у взаємодії з органами місцевого самоврядування. Студентська рада педагогічного університету має багато напрацювань, якими охоче поділиться із школярами і навчальними закладами різних типів», – резюмувала Анна Ковальчук, 

Усі учасники І відкритої сесії освітніх ініціатив у ПНПУ імені В. Г. Короленка отримали сертифікати учасників і запрошення продовжити підвищення кваліфікації на кафедрах університету, зокрема на кафедрі педагогічної майстерності та менеджменту, позашкільної освіти , дошкільної освіти та інших.

Особливий творчий дарунок Педагогічний університету підготував для гостей заходу – концерт Українського народного хору «Калина» імені Григорія Левченка.

©2020 doktorfamily

Мої відео