Сімейний Лікар

Президентка Єврокомісії позитивно оцінила реформування України. Переговори з ЄС можуть початись у цьому році

Президентка Єврокомісії позитивно оцінила реформування України. Переговори з ЄС можуть початись у цьому році
301554 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила у Верховній Раді, де чітко засвідчила, що саме українці нагадали європейцям, що таке європейський прапор і що він символізує. Це символ свободи, нормального цивілізованого життя. Ми захистили свій вибір 10 років тому, під час Революції Гідності, а зараз, під час війни за незалежність, підтверджуємо цей європейський вибір.

Про це заявила народна депутатка, заступниця Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук, повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

«Ми ведемо війну за нашу незалежність та за наш європейський вибір, і це урок для всього Європейського Союзу. Звичайно ж, ми очікуємо позитивну оцінку наших євроінтеграційних зусиль 8 листопада, коли буде висновок Єврокомісії. Урсула фон дер Ляєн у своєму виступі фактично пройшлася по кожному з семи пунктів, які мала виконати Україна, і відзначила серйозну роботу нашого парламенту, що під час повномасштабного вторгнення працює над великими реформами», — сказала Євгенія Кравчук та додала, що після висновку Єврокомісії у грудні має бути політичне рішення урядів країн-членів ЄС.

«Позитивне рішення не означає автоматичний вступ України до Євросоюзу. Водночас це дуже конкретний крок, який підтверджує, що в ЄС цілком свідомо та серйозно бачить Україну серед своїх членів. Після цього відкриється 35 так званих розділів за різними темами, де будуть працювати переговорні групи», — сказала народна депутатка.

За її словами, у цьому процесі перемовин Україні дуже чітко необхідно наголошувати на власних інтересах, особливо в тих сферах, де ми сильні. Зокрема це стосується аграрної сфери, ІТ-технологій, деревини тощо.

«Процес переговорів може тривати декілька років, але важливо, що упродовж цього часу Україна ставатиме сильнішою та поступово інтегруватиметься у спільний економічний ринок із Європейським Союзом», — підкреслила заступниця Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ.

Своєю чергою народний депутат, голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко заявив, що головний меседж промови Урсули фон дер Ляєн стосувався початку перемовин про вступ України до ЄС – цей процес може бути запущений уже до кінця поточного року.

«Урсула фон дер Ляєн, виступаючи в нашому парламенті, висловила від імені європейців подяку народу України за те, що ми ведемо важку боротьбу проти російської агресії. Голова Єврокомісії наголосила, що це боротьба за всю Європу, і це було важливо почути, це надихає», — сказав Олександр Мережко.

За словами політика, голова Європейської комісії підкреслила, що ЄС захоплюється тими реформами, які Україна вже встигла реалізувати.

«Одним зі найважливіших меседжів у виступі Урсули фон дер Ляєн стосувався вступу нашої держави в Європейського Союзу. Вона заявила, що на сьогодні Україна виконала майже всі вимоги, які висунув раніше ЄС для початку переговорів. Голова Єврокомісії вірить, що є всі підстави говорити про початок відповідних перемовин уже наприкінці цього року. Це дуже потужний сигнал, який стимулює нас ще більше працювати», — розповів народний депутат.

Парламентарій додав, що Урсула фон дер Ляєн повідомила народним депутатам України і про підготовку нового пакету санкцій проти російської федерації. Він стосуватиметься доволі широкого кола фізичних осіб, а також підприємств росії, що завдасть серйозного удару по економіці агресора.

©2020 doktorfamily

Мої відео