Сімейний Лікар

СБУ повідомила про підозру представнику забороненої в Україні КПРФ, який проводить кампанію з підтримки агресора на тимчасово окупованій Луганщині

СБУ повідомила про підозру представнику забороненої в Україні КПРФ, який проводить кампанію з підтримки агресора на тимчасово окупованій Луганщині
432351 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ повідомила про підозру представнику забороненої в Україні КПРФ, який проводить кампанію з підтримки агресора на тимчасово окупованій Луганщині 

СБУ підозрює в колабораційній діяльності «депутата народного совета лнр» Олексадра Єрмоленка, який проводить систематичну інформаційно-пропагандистську діяльність на користь агресора.

Задокументовано, що фігурант увійшов до складу так зв. «народного совета лнр» у 2018 році від псевдогромадського утворення «Мир Луганщине». З кінця минулого року він представляє в «лнр» російських комуністів.

На початку грудня 2022 р. КПРФ, яка стала однією з п’яти партій, допущених кремлем до участі у «виборах» на тимчасово окупованих територіях України, провела в Луганську установчу конференцію за участю секретаря ЦК КПРФ Тайсаєва та низки депутатів державної думи рф. На конференції було  прийнято рішення про формування «Луганского регионального отделения политической партии КПРФ».

Відтоді Єрмоленко, який обійняв посаду «второго секретаря Луганского республиканского комитета КПРФ», розгорнув у медійному просторі піар-кампанію російської політсили та провів низку політичних заходів на підтримку путінської «сво».

Зокрема, зловмисник займався організацією та брав участь у т.зв «святковій зустрічі з нагоди 100-річчя СССР», заходах до «105-ї річниці заснування ленінського комсомолу» та ін. Пропагандистські заходи були спрямовані на підтримку збройної агресії РФ проти України. «Депутат-комуніст» неодноразово закликав до підтримки окупантів і під час телеефірів на пропагандистському каналі «Луганск24».   

За результатами псевдовиборів, які у вересні цього року загарбники провели на Луганщині, фігурант увійшов до складу «народного совета лнр» від КПРФ.

Раніше повідомлялося, що політична партія «коммунистическая партия российской федерации» входить до запровадженого СБУ переліку партій та громадських об’єднань, які підтримують  війну проти України. Її діяльність у нашій країні заборонена (https://is.gd/eD3n5a).

СБУ повідомила зловмиснику про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (організація заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України).

Колаборанту загрожує до 12 років позбавлення волі.

Триває документування незаконної діяльності лідерів інших осередків російських політсил на тимчасово захопленій території Луганської області.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

©2020 doktorfamily

Мої відео