Сімейний Лікар

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про те, що Таїсії Повалій було пред'явлено заочну підозру у зв'язку з її висловленнями, які закликали до захоплення всієї території України

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про те, що Таїсії Повалій було пред'явлено заочну підозру у зв'язку з її висловленнями, які закликали до захоплення всієї території України
221072 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про те, що Таїсії Повалій було пред'явлено заочну підозру у зв'язку з її висловленнями, які закликали до захоплення всієї території України. Цю інформацію передає РБК-Україна з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Служба безпеки зібрала докази проти співачки та колишньої народної депутатки Таїсії Повалій, яка виправдовувала агресивну діяльність Російської Федерації проти України", - йдеться в заяві.

Перед розгортанням повномасштабної агресії з боку РФ вона виїхала до цієї країни, де отримала російське громадянство й публічно висловила підтримку Кремлю.

"Під час інтерв'ю московському інтернет-виданню колаборантка прославляла Путіна й закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ", - додали в СБУ.

Крім цього, у вересні 2023 року Повалій виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську на запрошення терориста Пасічника.

Прямо зі сцени вона висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню участь у війні проти України.

СБУ провела експертизу, яка підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь країни-агресора.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ пред'явили Таїсії Повалій заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);

ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Оскільки зловмисниця перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за скоєні злочини.

 

©2020 doktorfamily

Мої відео