Сімейний Лікар

Міністр економіки: "Україна та Японія підписали понад 55 угод"

Міністр економіки: "Україна та Японія підписали понад 55 угод"
365184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Понад 55 угод і меморандумів про взаєморозуміння було підписано між українськими та японськими партнерами, сказала Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу на Японсько-українській конференції з економічного розвитку та відбудови, яка стартувала 19 лютого.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

За словами очільниці Мінекономіки, Україна та Японія продовжують нарощувати співпрацю в ключових галузях економіки, які сприяють швидкому відновленню України. Йдеться про допомогу в гуманітарному розмінуванні, підтримку у розширенні інфраструктури страхування від воєнних ризиків, залучення японських компаній до проєктів реконструкції та інвестиційна співпраця.

«Японія є надійним партнером України, і проведення спільної конференції з економічного розвитку та відбудови України є ознакою того, що ця підтримка залишається такою ж сильною, як і на початку російського вторгнення. Минулого року Японія зробила суттєвий вклад в побудову страхової інфраструктури в Україні, також ми продовжуємо співпрацю з фінансовими установами Японії для реалізації інвестиційних проєктів та залучення довгострокового фінансування. Свідченням подальшого розширення нашої співпраці є підписання понад 55 угод і меморандумів про взаєморозуміння між українськими та японськими партнерами. Уряд України бачить великий потенціал у реалізації спільних проєктів у пріоритетних для обох країн галузях економіки», — сказала Перший віцепрем’єр-міністр.

Вона також зазначила, що у 2024 році Уряд України очікує, що економіка продовжить рости на 4,6%. Так, мета нашої держави – стати більш економічно самодостатньою. Для цього Уряд впроваджує відповідні реформи та  покращує бізнес-середовище, працює над розширенням експорту і транспортних шляхів, зміцненням протиповітряної оборони, а також націлений на розширення енергетичних потужностей та передачу Україні конфіскованих російських активів. В цих питаннях цінною є підтримка Японії.

Крім того, Юлія Свириденко розповіла, що серед пріоритетів Уряду є розвиток підприємств оборонно-промислового комплексу та залучення інвестицій в економіку України через страхування воєнних ризиків. В Україні вже використовують багато інструментів страхування від воєнних ризиків, в тому числі японське агентство NEXI долучається до 14 іноземних Експортно-кредитних агентств, які вже страхують компанії своїх країн, що готові працювати в Україні. Також Україна посилює співпрацю з такими провідними японськими організаціями, як JBIC, JICA, DBJ та іншими партнерами для залучення інвестицій та реалізації спільних проєктів з реконструкції України.

  • Нагадаємо, що раніше у Міністерстві економіки повідомляли про результати дослідження Світового банку про збитки та потреби України на відновлення. Потреби українського приватного сектору на 2024 рік тільки в частині промисловості та комерції складають 5,8 млрд доларів США. Але при цьому частина джерел фінансування вже є доступною для бізнесу.
  • Також під час зустрічі команди Міністерства економіки України із місією Світового банку на чолі з регіональним директором у справах України та Молдови Арупом Банерджі йшлось про те, що Світовий банк працює над залученням 500 млн доларів на фінансування проєктів підтримки українського бізнесу у 2024 році.Сторони обговорювали шляхи збільшення експортного потенціалу України, можливості залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування єОселя, а також розширення можливостей Експортно-кредитного агентства щодо страхування воєнних ризиків, в тому числі й для підприємств малого та середнього бізнесу.

©2020 doktorfamily

Мої відео