Сімейний Лікар

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування криму. Корупція та злочини гендиректора «державного оператору тилу»

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат -  російський бізнесмен, відвідування криму. Корупція та  злочини гендиректора «державного оператору тилу»
152134 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останніми тижнями в мережі інтернет активно обговорюють особу Арсена Жумадилова - генерального директора нової закупівельної агенції «Державний оператор тилу», кримськотатарського громадського діяча, старшого викладача кафедри політології у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Нещодавно Арсен Жумадилов був призначений Міністром оборони Рустемом Умеровим на посаду генерального директора державного підприємства «Державний оператор тилу». Радник міністра зазначав, що А. Жумадилов пройшов усі необхідні перевірки перед тим, як офіційно заступити на посаду.

Але в інтернет-мережі є багато компроментуючої інформації щодо Арсена Жумадинова. Зокрема, його звинувачують в корупції, навмисному зриву тендерів при закупівлі харчування для ЗСУ, незаконному отриманні бойових виплат та нагороди «Сталевого Хреста», закупці бронежилетів для воїнів за завищеними цінами, в отриманні відсотків з кожного узгодженого контракту на закупівлю для ЗСУ. У грудні 2023 року Жумадинов зізнався, що кілька разів відвідував окупований Крим, коли вже перебував на державній службі.

Крім того, є офіційна інформація, що дружина Жумадинова має російське громадянство, його брат має пряме відношення до управління російською транспортною компанією «Атлант сервіс» (м. Семфірополь). У 2020 році його звинувачували у зриві тендерів на закупівлю захисних костюмів проти COVID-19, закупівлю захисних костюмів неналежної якості та нижчого рівня захисту з Китаю.

8 лютого цього року свою недовіру Арсену Жумадинову висловив політичний експерт Олег Постернак. Експерт провів аналітику та з’ясував, що з приходом Жумадилова, на січневому аукціоні в системі ProZorro «Агентство закупівель у сфері оборони», створене в рамках реформи закупівель для потреб ЗСУ, купило бронежилети дорожче, ніж це зробив Департамент держзакупівель МО у жовтні. У жовтні Департамент держзакупівель МО купував бронежилети по 24.930 грн за штуку, то вже в січні «Агентство закупівель у сфері оборони» купило ті ж бронежилети у того ж постачальника, але вже по 26.570 грн за штуку.

На думку політичного експерта Постернака, Арсен Жумадилов, який є автором реформ у Міноборони, створив систему, яка стимулює витрачати більше державних коштів, щоб потім використати їх для потреб чиновників Агентства.

Окрім того, О. Постернак звернув увагу, що ідентична ситуація відбувається у тендерах на харчування для ЗСУ. Він проаналізував два аукціони, оголошені «Агентством закупівель у сфері оборони». Їхня загальна сума – майже 7 млрд грн, а вартість комплекту продуктів харчування збільшена з трохи більше 120 до 139,38 грн. При цьому з цих грошей Агентство отримало у своє розпорядження 28 млн. грн.

Постернак стверджує, що гендиректор державного підриємтва «Державний оператор тилу» Жумадинов за кожен контракт отримує комісію 0,4%.

Варто зазначити, що зарплата керівного складу Агентства становить близько 200 тис. грн.

©2020 doktorfamily

Мої відео