Сімейний Лікар

Прокуратура домоглась скасування виправдувального вироку у справі лікарів бюро судово-медичної експертизи

Прокуратура домоглась скасування виправдувального вироку у справі лікарів бюро судово-медичної експертизи
28907 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецьким апеляційним судом підтримано принципову позицію Маріупольської місцевої прокуратури № 1 щодо скасування вироку Іллічівського районного суду м. Маріуполя, яким винесено виправдувальний вирок двом судово-медичним експертам Комунального закладу охорони здоров’я «Донецьке обласне бюро судово-медичної експертизи».
 
У ході досудового розслідування встановлено, що вказані особи у період з 11 по 28 серпня 2017 року, за попередньою змовою, використовуючи службові повноваження, вимагали та отримували неправомірну вигоду у розмірі від 500 до 3000 грн від родичів померлих громадян за проведення розтину та видачу довідок про смерть. 
 
Незважаючи на обґрунтовані докази, наведені публічним обвинувачем, суд першої інстанції провину підсудних у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) КК України, не визнав. Прокуратура із вказаним вироком не погодилась та подала апеляційну скаргу.
 
Апеляційний суд, вислухавши доводи прокурора, скасував виправдувальний вирок та призначив новий судовий розгляд справи у суді першої інстанції.
Теги: законісправедливість

©2020 doktorfamily

Мої відео