Сімейний Лікар

На Донеччині стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади»

37105 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 10 територіальних об’єднаних громадах житимуть і працюватимуть офіцери поліції, які будуть постійно знаходитися поруч з людьми і обслуговувати тільки свою громаду. Сьогодні, 4 березня, заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич презентував проєкт у Краматорську. Донецька область стала дев’ятим регіоном, де поліція і голови ОТГ підписали меморандум про співпрацю.

Участь у заході взяли також начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин, заступник Голови Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, голови місцевих громад.

Заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич відзначив, що мета проєкту - створити безпечне середовище, забезпечивши кожну громаду ефективним співробітником поліції.

«Це поліцейський, орієнтований на потреби громади. Поліцейський офіцер громади постійно знаходиться на території своєї громади, у контакті з мешканцями, та оперативно реагує на їхні запроси. Він має більше повноважень, щоб надавати всю необхідну допомогу на місці, та звітує не тільки перед своїм керівництвом, але й безпосередньо перед громадою. Це дає змогу надавати громадянам більш якісний поліцейський сервіс», - зазначив Олександр Фацевич.

Проєкт передбачає тісну взаємодію поліції та територіальних громад. Представники ОТГ беруть участь у відборі кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади, а в подальшому забезпечують працівника робочим кабінетом та за можливості службовим житлом.

Досвідом реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» поділилися координаторка проєкту Дарія Полич, заступник голови ОТГ та поліцейський офіцер громади Дніпропетровської області.

На Донеччині до проєкту долучилися 10 об’єднаних територіальних громад, зокрема ті, що знаходяться на лінії розмежування. Голови ОТГ підписали меморандум про співпрацю з поліцією області.

Відсьогодні розпочався конкурсний відбір на посади поліцейських офіцерів громади. Участь у ньому беруть діючі співробітники поліції, які пройдуть спеціальну підготовку.

Обрані кандидати будуть нести службу на території Іллінівської, Шахівської, Званівської, Черкаської, Андріївської, Миколаївської, Олександрівської, Лиманської, Соледарської ОТГ та Новотроїцької селищної ради.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

 

©2020 doktorfamily

Мої відео