Сімейний Лікар

Патріотизм справами: Козятинська міська влада-районний військкомат – гарний приклад плідної співпраці

Патріотизм справами: Козятинська міська влада-районний військкомат – гарний приклад плідної співпраці
27885 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 березня міський голова Олександр Пузир та керуючий справами виконкому, голова міської призовної комісії Сергій Заїчко взяли участь у інструкторсько-методичному зборі щодо порядку організації та проведення призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2020 року, який відбувся на базі обласного збірного пункту Вінницького ОВК (м.Козятин).

З аналізом щодо призову громадян України на строкову військову службу та підготовку до проведення чергового призову до Збройних Сил України та інших військових формувань йшлося в інформаціях військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату, полковника Олега Вінницького та голови обласної призовної комісії Сергія Здітовецького.   

Керівник міста Олександр Пузир, у свою чергу, розповів учасникам наради про формат та результати співпраці між міською владою та районним військкоматом.

Протягом 2016-2019 рр. Козятинською міською радою спільно з Козятинським районним комісаріатом було вжито ряд заходів спрямованих на  створення умов для забезпечення надійного захисту території міста від зовнішньої агресії, забезпечення виконання завдань з мобілізації людських та транспортних ресурсів, а також удосконалення територіальної оборони.

-                 Так, відповідно до програми Комплексної оборонно-правоохоронної програми міста Козятина на 2016-2020 роки “Безпечний Козятин – взаємна відповідальність влади та громади” міською радою профінансовано проведення ремонтних робіт приміщення військкомату та на інші потреби 204 тисячі гривень, - зазначив Олександр Дмитрович. - Порядку 75 тисяч коштів було витрачено на автобусне перевезення військовослужбовців та призовників строкової військової служби.

За ці  роки міською радою було виділено кошти на проведення комплексу заходів, спрямованих на формування окремої бригади № 4 територіальної оборони на базі Глуховецької ОТГ (ремонт приміщення дислокації бригади  № 4 – 85 тисяч гривень та 15 тис. – на паливно-мастильні матеріали та харчування).

На виконання вимог розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 26 лютого 2016 року №110 «Про здійснення шефства над військовими частинами Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України», профінансовано 150 тисяч гривень на потреби військової частини А 1329  міста Козятин.

Спільно проводяться заходи під час чергового призову та приписки громадян до призовних дільниць Козятинського районного комісаріату, а також оповіщення офіцерів запасу. В міській раді утворена група з оповіщення призовників з числа посадових працівників міської ради, депутатів міської ради, співробітників поліції, райвійськкомату. Також надається транспорт для роботи групи оповіщення. Міською радою разом у тісній співпраці з Козятинським райвійськкоматом завжди виконуються поставлені плани Вінницьким обласним військовим комісаріатом щодо  організації та проведення весняно-осінніх призовів на строкову військову службу.

Виконавчими органами міської ради приділяється значна увага роботі з сім´ями загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил.

Протягом 2016-2020 років два члена сім'ї загиблого учасника АТО отримали грошову компенсацію та трьом членам сімей померлих військовослужбовців надано погодження про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

До новорічних та різдвяних свят, Великодня, Міжнародного жіночого дня, Дня Матері, Дня Захисника України, Дня Незалежності родини загиблих військовослужбовців отримують подарунки від міської влади, а також мають сприяння для участі у тематичних заходах вшанування пам’яті та урочистостях.

В 2016 році в структурі виконавчих органів міської ради був утворений сектор по роботі та соціальній підтримці воїнів АТО та членів їх сімей.

Станом на 10.03.20 у місті Козятин зареєстровано  8 членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції. Пятьом родинам загиблих учасників АТО з міського бюджету виділено по 10 000  грн.  на відшкодування витрат на встановлення пам’ятників.

Проводить відповідну роботу, направлену на  реалізації військово-патріотичного виховання в закладах освіти міста Козятина, і управління освіти та спорту. Мета військово-патріотичного виховання конкретизується через систему виховних заходів, спрямованих на утвердження в свідомості і почуттях дітей та учнівської молоді патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України, вироблення високого ідеалу служіння народові, готовність до трудового та героїчного подвигу в ім'я процвітання рідної країни.

За результатами обговорення узгоджено алгоритм дій щодо належного виконання вимог законодавства України з питань захисту незалежності та безпеки України, проведення призову громадян на строкову військову службу.

©2020 doktorfamily

Мої відео