Сімейний Лікар

Шахрайство не пройшло: за втручання прокуратури до бюджету сплачено 73 тис грн

Шахрайство не пройшло: за втручання прокуратури до бюджету сплачено 73 тис грн
34999 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування у 3-х кримінальних провадженнях за ч.1 ст. 190 (шахрайство) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2015-2019 років дві внутрішньо переміщені особи оформили у Департаменті соціального захисту населення Маріупольської міської ради щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. У своїх заявах вони завідомо внесли неправдиві відомості щодо відсутності іншого житла на території України, крім залишеного на окупованій території або в районах бойових дій.
 
Крім того, ще однією особою у період 2018-2019 років, під час оформлення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, приховано факт здійснення купівлі квартири вартістю 86 000 грн, що на момент звернення перевищувало 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї.
 
В результаті вказаних протиправних дій державному бюджету в особі Департаменту соціального захисту населення Маріупольської міської ради спричинено шкоду на 73 тис. грн.
 
На даний час збитки правопорушниками відшкодовано у повному обсязі, у зв’язку з чим прокуратурою скеровано до суду клопотання про звільнення зазначених осіб від кримінальної відповідальності.

©2020 doktorfamily

Мої відео