Сімейний Лікар

Козятинські освітяни під час за карантину отримують і будуть отримувати заробітну плату у повному обсязі

Козятинські освітяни під час за карантину  отримують і будуть отримувати заробітну плату у повному обсязі
19717 ПЕРЕГЛЯДІВ

Педагоги й працівники дитсадків у Козятині стривожені. Хтось пустив поголос, що на період карантину, коли ці заклади не працюють, їм не будуть виплачувати заробітну плату. Адже якщо вчителі   з учнями спілкуються дистанційно, то в дитсадках жодного контакту вихователів із вихованцями немає – малечі ж навчальні завдання не дають. Хвиля обурення вже «вихлюпнулася» і в соціальні мережі. Але побоювання безпідставні, запевняє начальник міського управління освіти та спорту Олена Касаткіна.

  Міністерством освіти і науки України визначено порядок розрахунків за роботу під час карантинних заходів. У школах, дитсадках та позашкільних закладах освітяни  отримують заробітну плату відповідно до тарифікації, а це - сто відсотків зарплати, – наголосила Олена Юріївна. – Питання щодо зменшення заробітної плати, або ж її невиплати не стояло і не стоїть на порядку денному. Відтак, підстав для побоювань немає. Усі керівники закладів освіти міста отримали чітку інформацію з цього приводу.

Що ж до дистанційної роботи вихователів у закладах дошкільної освіти, то на сьогодні вони здебільшого спілкуються і допомагають батькам своїх вихованців, а це – не менш важлива та кропітка праця!

©2020 doktorfamily

Мої відео