Сімейний Лікар

На Херсонщині підприємця судитимуть за недбалість, яка призвела до привласнення 409 тис. грн бюджетних коштів

На Херсонщині підприємця судитимуть за недбалість, яка призвела до привласнення 409 тис. грн бюджетних коштів
8552 ПЕРЕГЛЯДІВ
Генічеська місцева прокуратура затвердила та скерувала до Чаплинського районного суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за фактом службової недбалості, яка призвела до привласнення бюджетних коштів підрядною організацією – виконавцем.
За даними слідства, підприємець здійснював технічний нагляд за ходом виконання робіт з капітального ремонту скидного каналу в смт Чаплинка, що на Херсонщині. Після завершення робіт, через неналежне виконання обов'язків, підписав завідомо неправдиві відомості зазначені в актах приймання виконаних робіт.
 
Унаслідок таких дій, на розрахунковий рахунок підрядної організації необґрунтовано сплачено з місцевого бюджету 409 тис. грн, що спричинило збитки державі.
Дії інженера з технічного нагляду кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України.
В інтересах держави прокуратурою заявлено цивільний позов на вказану суму, який розглядатиметься разом з кримінальним провадженням.

 

Окрім того, за фактом заволодіння бюджетними коштами та підроблення актів прийому-передачі виконаних робіт відносно керівника підрядної організації в суді розглядається кримінальне провадження.
 
Пресслужба прокуратури Херсонської області 

©2020 doktorfamily

Мої відео