Сімейний Лікар

Юристка системи БПД допомогла мешканці Миколаєва позбутися безпідставного боргу

Юристка системи БПД допомогла мешканці Миколаєва позбутися безпідставного боргу
238665 ПЕРЕГЛЯДІВ

Юристка системи БПД допомогла мешканці Миколаєва відновити справедливість та скасувати судовий наказ про стягнення боргу з теплопостачання, до якого остання не мала жодного відношення. Про це повідомили в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

В березні до Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка за допомогою в оскарженні боргу з теплопостачання в сумі майже дев’ять тисяч гривень. Вивчаючи матеріали справи начальниця відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Вікторія Пазурчик виявила, що із доходу заявника на підставі судового наказу відбувається стягнення заборгованості за спожиті послуги із теплопостачання. Втім заявниця не є власником квартири, за адресою якої ці послуги надавались і ніколи там не проживала. Враховуючи обставини розв'язання вказаного питання зумовлювало звернення до суду.

Відтак фахівчиня допомогла клієнтці скласти звернення до відділу ПФУ для отримання відомостей щодо справи, а також роз’яснила необхідність отримання відомостей на спростування місця проживання/реєстрації заявника за спірною адресою, а також докази на відсутність права власності. Надалі, підготувала та подала заяву до суду на скасування судового наказу із посиланням на докази, що спростовують обставини справи.

За результатом розгляду справи суд задовольнив вимоги заяви та скасував судовий наказ, на підставі якого відбувалось стягнення.

©2020 doktorfamily

Мої відео