Сімейний Лікар

Передімплантаційна генетична діагностика Київ: медичний центр НАТІВІТА

Передімплантаційна генетична діагностика Київ: медичний центр НАТІВІТА
209414 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про передімплантаційну генетичну діагностику

Штучне екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ, народна назва — «штучне запліднення») – це запліднення яйцеклітини спермою поза межами організму. Проте, репродуктологи не гарантують 100% успішність результату через низку факторів. Для підвищення ефективності процедури ЕКО, спеціалісти рекомендують клієнтам передімплантаційну генетичну діагностику (ПГД).

 

Що таке передімплантаційна генетична діагностика?

Передімплантаційна генетична діагностика (Pre-implantation Genetic Diagnosis – PGD) є різновидом генетичного скринінгу. Ця процедура дозволяє лікарю-репродуктологу діагностувати ембріон ще до моменту запліднення. Тому ПГД необхідно проводити в комплексі зі штучним заплідненням.

Що дозволяє виявити процедура передімплантаційна генетична діагностика?

Передімплантаційна генетична діагностика підвищує ефективність екстракорпорального запліднення та збільшує ймовірність успішного виношування дитини. Процедура допомагає:

  визначити стать дитини;

  виявити можливі ризики народження дитини з патологією чи відхиленням в розвитку.

Кому лікарі-репродуктологи рекомендують генетичну діагностику ембріона перед ЕКО?

Передімплантаційна діагностика обв'язково рекомендована всім жінкам, які зважилися на штучне запліднення після 35 років. Також ПГД рекомендують у таких випадках:

виявлені чи підозра на ймовірні генетичні захворювання у кровних родичів;

повторювалися мимовільні аборти до трьох місяців вагітності;

було більше двох невдалих спроб екстракорпорального запліднення.

Як репродуктологи проводять передімплантаційну генетичну діагностику?

На третю чи п’яту добу після запліднення яйцеклітини проводиться передімплантаційна генетична діагностика. Для цього лікарю необхідно відібрати декілька клітин трофектодерми – це зовнішній шар ембріона. Важливо зазначити, що ця процедура не шкідлива для ембріона. Тому про безпеку розвитку плоду не варто хвилюватися.

Найпоширенішим способом передімплантаційної діагностики є FISH-аналіз сперми. За допомогою флуоресцентних зондів цей аналіз дозволяє діагностувати хромосомний набір (13, 18, 21, X, Y) чоловічих статевих клітин. Саме в цих п’яти хромосомах часто ховаються причини генетичних синдромів.

Достовірність FISH-аналізу в світі – 95-97%. Проте, ця діагностика не виключає необхідності проведення інших діагностичних процедур для визначення стану здоров'я та рівня розвитку плода.

Ціна послуги PGD (передімплантаційна генетична діагностика) в медичному центрі сімейної та продуктивної медицини НАТІВІТА- 25000 грн.

 

Тел: +38 (096) 390-84-85; +38 (044) 338-84-85; +38 (050) 659-94-74;  +38 (093) 929-34-44.

Адреса: м. Київ, Подільський район, «Паркове місто», вул. Вишгородська, 45-А/6 (5 поверх)

E-mail: nativita@nativita.com.ua

Теги: Передімплантаційна генетична діагностика Київ

©2020 doktorfamily

Мої відео