Сімейний Лікар

Викрито організовану підполковником ЗСУ злочинну групу, яка збувала десятки тон викраденого у армійців пального: військова прокуратура

Викрито організовану підполковником ЗСУ злочинну групу, яка збувала десятки тон викраденого у армійців пального: військова прокуратура
33847 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ані бойові дії на Сході України, ані епідемія COVID-19 не заважають нечистим на руку «ділкам» наживатися за державний та армійський кошт.

   Так, 15.05.2020 за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України викрито факт систематичного привласнення та збуту військового майна у великих розмірах, а саме – пально-мастильних матеріалів.

   Установлено, що організована старшим офіцером ЗСУ злочинна група, систематично, діючи з корисливих мотивів із зловживанням службовим становищем, привласнювала пально-мастильні матеріали однієї з військових частин, дислокованої на Київщині та збувала їх на АЗС у Васильківському та Білоцерківському районах Київської області. Лише у березні - травні 2020 правоохоронцями задокументовано 4 факти вивезення членами організованої злочинної групи пального з військової частини загальним обсягом 60 тон вартістю понад 1 мільйон 300 тисяч гривень.

   До складу групи входили заступник командира з тилу – начальник тилу та начальник служби пально-мастильних матеріалів вказаної військової частини, підполковник і старший лейтенант ЗСУ відповідно. Їхніми спільниками в розкраданні майна ЗС України були ще двоє цивільних громадян України - водій тягача та приватний підприємець.

   Також досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2020 вищезгаданий підполковник застосовував насильство до одного з колишніх спільників по злочинному «бізнесу», вимагаючи в останнього свою «долю» майна на суму  730 тисяч гривень, тобто вчинив протиправні дії, передбачені ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України.

   Трьох фігурантів затримано військовою прокуратурою Київського гарнізону за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Київській області спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за силової підтримки ГУ Національної поліції в Київській області.

   Під час санкціонованого судом обшуку у організатора ОЗГ правоохоронцями виявлено та вилучено понад 50 тисяч доларів США, які підозрюваний зберігав у замаскованій схованці.

 

 

 

   Зазначимо, що військовою прокуратурою Центрального регіону України і надалі вживатимуться заходи, спрямовані на виявлення фактів вчинення кримінально-караних корупційних правопорушень у Збройних Силах України.

   Нагадаємо, що санкція ч. 3 ст. 189 КК України, – «вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах» передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна; санкція ч. 3 ст. 410 КК України, «викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або такі, що заподіяли істотну шкоду, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану» передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура,Військова прокуратура Київського гарнізону,викрито ,полковник ЗСУ,організована злочинна група,викрадення пального,військова частина

©2020 doktorfamily

Мої відео