Сімейний Лікар

Мешканка Новомосковська викупила старовинні фотокартки, аби віддати їх до музею

Мешканка Новомосковська викупила старовинні фотокартки, аби віддати їх до музею
118430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одну зі світлин було зроблено понад сто років тому в центральному фотоательє ще дореволюційного Новомосковська. Про це повідомила місцева «Полезная газета» на своєму сайті.

Інформацію про те, що на порталі безкоштовних оголошень OLX хтось пропонує купити старовинні фотокартки, розмістив на своїй сторінці в соцмережі директор Новомосковського історико-краєзнавчого музею Костянтин Мешко. Поділився тому, що на звороті однієї зі світлин розгледів печатку «Центральної фотографії Г.А.Кам`янецького». У тоді ще повітовому Новомосковську то було головне фотоательє, а на виставленій на продаж світлині красувалася трійка модних панянок дореволюційного міста.

Продається, звісно, майже все, а такі фотокартки користуються попитом у колекціонерів. Ними цікавляться й музеї, от тільки їхнє фінансування не дозволяє купувати експонати. Тож, коли наступного дня після публікації цього допису директору написала місцева мешканка, він дуже здивувався. Жінка запропонувала викупити фотокартки, а вже за день передала їх до музею.

«Наталіє, величезна Вам подяка за цей благородний вчинок. Поки є такі люди, як Ви, в цій країні не все втрачено, — написав Костянтин Мешко. — Фотографії будуть обов'язково виставлені в оновленій експозиції 3-го залу музею, над якою ми зараз працюємо».

А ще старовинні світлини стали чудовим подарунком до ювілею Новомосковського історико-краєзнавчого музею. Як зазначив його директор, 60 років тому, 27 квітня 1960 року, рішенням Новомосковської міської ради депутатів трудящих було розпочато створення музею історії міста Новомосковська. Три роки велась робота по збору експонатів та музейних матеріалів, і лише у 1963 році музей був відкритий у приміщенні Новомосковського Свято-Троїцького собору.

text

©2020 doktorfamily

Мої відео