Сімейний Лікар

Гравці СК «Прометей» та БК «Дніпро» взяли участь у «Матчі Зірок»

Гравці СК «Прометей» та БК «Дніпро» взяли участь у «Матчі Зірок»
90271 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конкурси майстерності, дальніх кидків, слем-данків, а також поєдинок між кращими українцями та легіонерами вітчизняного чемпіонату. 1-го лютого в Києві відбувся «Матч Зірок Суперліги-2020». У спортивному святі взяли участь і представники двох клубів нашої області — СК «Прометей» та БК «Дніпро».

На декілька годин столичний «Палац спорту» перетворився на Мекку українського баскетболу. Гравці, тренери, керівники команд, функціонери, заслужені ветерани та тисячі вболівальників зі всієї країни з'їхалися до Києва, аби взяти участь в яскравому спортивному шоу. На початку глядачі побачили конкурс майстерності. «Прометей» представляв Ілля Сидоров, а «Дніпро» — Генрі Дугат. Обидва учасники, на жаль, не пройшли до фіналу, де у підсумку з кращим часом проходження дистанції перемогу святкував Максим Луценко — гравець МБК «Миколаїв».

Друга частина заходу — конкурс триочкових кидків. Капітан «Прометея» Денис Лукашов виконав 2 спроби. В обох набрав по 18 очок. «Дніпро» виставив Макса Закурдаєва — минулорічного переможця конкурсу. Остання спроба також принесла йому 18 балів. Найбільш влучним виявився представник «Київ-Баскет» — Максим Пустозвонов, який у фіналі закинув 22 очки та виборов титул кращого снайпера.

Далі на баскетбольних шанувальників чекав найефектніший конкурс кидків “зверху”. «Дніпрян» не представляв жоден із гравців. Проте кольори «Прометея» захищали одразу двоє — Макс Конате та Майкл Маєрс. Кам’янчани виконали серію блискавичних «данків». Однак набраних балів не вистачило для тріумфу. Переміг Павло Крутоус — ще один баскетболіст «Київ-Баскет».

«Очікував більшого, думав, що вийде краще. Особливо у гравців «Прометея». Проте завадили травми, які з’явилися у баскетболістів напередодні «Матчу Зірок», — каже головний тренер СК «Прометей» та команди «Зірки Легіону» Карліс Муйжнієкс.

Після своєрідного розігріву розпочався двобій «Зірок України» проти «Зірок Легіону». Зрештою  з рахунком 119:126 українці поступилися іноземцям.

«У будь-якому випадку, ми хотіли перемогти. Особливо в останньому четвертому періоді я намагався налаштувати свою команду, щоб вони грали серйозно», — каже головний тренер БК «Дніпро» та команди «Зірки України» Денис Журавльов.

У стартовій п'ятірці українців вийшов Макс Конате з «Прометея». Його здобуток — 14 очок. Денис Лукашов заробив 6 очок, 5 підбирань та 4 результативні передачі. «Дніпрянин» Кирило Фесенко закинув 18 очок. В активі Макса Корнієнка  — 14 пунктів та 8 підбирань. Майкл Маєрс за «Легіон» закинув 2 очки. Джаред Террелл влучив 8 очок, виконав 4 підбирання та 5 передач. Найкращим гравцем поєдинку став захисник «Дніпра» Генрі Дугат. На його рахунку 14 очок, 8 підбирань та 9 передач. І як підсумок, титул MVP «Матчу зірок Суперліги-2020».

Свято завершилося. Тепер на обидві команди, які представляють Дніпропетровщину, чекає запекла боротьба у чемпіонаті.

 

©2020 doktorfamily

Мої відео