Сімейний Лікар

Юні спортсмени змагалися за призи президента Федерації боксу Дніпра

Юні спортсмени змагалися за призи президента Федерації боксу Дніпра
231510 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 основних вагових категорій та два дні запеклих боїв. Хлопці та дівчата 2006-2007-го років народження з майже 15-ти міст та населених пунктів Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей з’їхалися до Дніпра, аби на ринзі «Відкритого турніру на призи президента міської федерації боксу Андрія Андрєєва» з’ясувати, хто сильніший.

Дебютні сутички стартували 21 січня. Юні спортсмени боксували у 3-раундових поєдинках по 1,5 хвилини. Перерва між раундами — 60 секунд.

«Цей турнір є одним з етапів підготовки до чемпіонату України з боксу у дівчат. А також до чемпіонату області та зональному чемпіонату України — у хлопців. У цій віковій групі на змаганнях передбачено не більше 2-х боїв для кожного з учасників. Ми дотримуємося правил федерації боксу», - пояснив секретар федерації боксу Дніпра Сергій Батраков.

З 70-х років 20-го сторіччя Олексій Аріткін живе боксом. Наразі тренує близько 50-ти спортсменів у Першотравенську. Чоловік каже, раніше до секції приходили переважно хлопці, однак останнім часом жорсткий спорт приваблює все більше дівчат.

«Хтось приходить до секції та продовжує займатися. Ті, кому бокс не під силу, йдуть. Це ж такий вид спорту, де по голівоньці не пестять, а, навпаки, б'ють», - каже тренер з боксу Олексій Аріткін.

12-річна вихованка тренера Таїсія Покусай впевнено перемагає у фіналі. На дніпровський ринг дівчина вийшла у статусі чемпіонки України. Одна з причин такого успіху — інтенсивність тренувань. Не менше 5-ти разів на тиждень.

«Я ходила на багато гуртків, потім пішла на бокс і зрозуміла, що це найкращий вид спорту. Я займаюся боксом півтора року. Хочу стати майстринею спорту - це моя мета», - розповідає Таїсія.

Щільні та потужні удари не залишають жодних шансів суперниці та дарують дострокову перемогу Анастасії Таран. Спортсменка з Орловщини - чемпіонка країни, а тепер і переможниця відкритої дніпровської першості. На перше в житті тренування дівчина потрапила у 4 роки. Каже, дядько-боксер забрав малечу до зали, адже Настю не було з ким залишити вдома. На ринзі Анастасія вже 9 років. Пояснює, бокс - це суцільні плюси.

Відкритий турнір на призи президента федерації боксу Дніпра відбувся вперше. Окрім медалей та грамот, кращі спортсмени отримали ще й грошові призи.

 

©2020 doktorfamily

Мої відео