Сімейний Лікар

У Дніпрі визначили найсильніших дзюдоїстів 2019 року

У Дніпрі визначили найсильніших дзюдоїстів 2019 року
174650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стали відомі імена переможців Відкритого Абсолютного Чемпіонату України з дзюдо серед чоловіків та жінок. Турнір третій рік поспіль проходив у Дніпрі, а дзюдоїсти розіграли між собою призовий фонд у розмірі  30 000 доларів.

Загалом на татамі вийшли 53 спортсмени. 20 - в чоловічій категорії “OPEN”, 12 в жіночій категорії “OPEN” та 21 учасник в спеціальній ваговій категорії “-73 кг”. Професійний рівень спортсменів описав президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області Михайло Кошляк.

"Це перший світовий ешелон. Кращих - просто немає. Наприклад, Яків Хамо - призер чемпіонату світу, Гурам Тушишвілі - чемпіон світу", - розповів президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області Михайло Кошляк.

Категорія “-73 кілограми” — конкурентна вага. У нинішньому сезоні в ній успішно виступають дніпряни. Відзначимо, що “золото” виборов представник саме місцевої федерації.

"Перші емоції - це тільки радість! Я дуже прагнув перемогти. Я дуже сильно налаштовувався та готувався до цих змагань", - зізнається переможець турніру Геворг Хачатрян.

У жінок прогнозовано перемогла ексукраїнка Ірина Кіндзерська, яка нині виступає за Азербайджан. У фіналі Кіндзерська зустрілася з українкою Єлизаветою Каланіною. “Золота” призерка поділилася рецептом успіху.

"Треба вірити! Вірити собі і, в першу чергу, вірити тренеру. Іноді думаєш, тренер сказав 200 раз щось зробити. Навіщо - не тямиш. Коли стаєш старшим, усвідомлюєш, що саме в той момент потрібно було таки зробити 200 разів", - каже переможниця турніру Ірина Кіндзерська.

У чоловічому фіналі глядачі чекали побачити "перший номер" світового рейтингу, Чемпіона світу 2018 Гурама Тушишвілі та переможця двох попередніх змагань в абсолюті українця Якова Хамо. Втім Гурам завершив турнір з “бронзовою” нагородою, а Яків здолав одесита Олександра Гордієнка у фіналі, ставши таким чином триразовим переможцем Відкритого Абсолютного Чемпіонату України.

"Фінальна сутичка була морально важкою, адже я з Олександром Гордієнком є суперниками. Ми обидва відбираємося на Олімпійські ігри. Для мене - це дуже важлива перемога", - зізнається переможець турніру Яків Хамо.

За сподіваннями організаторів, наступний Абсолют обіцяє бути не менш захопливим та яскравим.

©2020 doktorfamily

Мої відео