Сімейний Лікар

В Україні стартував «сезон тиші»

В Україні стартував «сезон тиші»
232682 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 квітня по 15 червня, згідно зі ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», в лісах забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Про це повідомляє пресслужба Управління лісового та мисливського господарства.

У період з 1 квітня до 15 червня у місцях масового розмноження та вирощування потомства диких тварин має бути забезпечено «сезон тиші» з обов’язковим обмеженням господарської діяльності, що має благодатно вплинути на стан тваринного світу. Відповідно, в цей період заборонений будь-який шум — пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

«Сезон тиші» впроваджений на законодавчому рівні в 2015 році. Це природоохоронний захід, який має на меті охорону ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їхнього розмноження. Він має сприяти відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в українських лісах.

Порушення вимог «сезону тиші» карається згідно зі статтею 87 КУпАП, а саме: 1) Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин: штраф для громадян - від 510 до 850 грн; для посадових осіб – від 850 до 1190 грн. 2) Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха: штраф від 850 до 1190 грн.

©2020 doktorfamily

Мої відео