Сімейний Лікар

Українські полярники з другої спроби вирушили до Антарктиди

Українські полярники з другої спроби вирушили до Антарктиди
61916 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наша команда дісталася Чилі, а після обсервації продовжить шлях кораблем. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти.

Через карантин 25-й Українській антарктичній експедиції не вдалося з першого разу дістатися Латинської Америки, довелося повернутися до Києва. Повторна відправка команди в умовах пандемії була дуже складною та перетворилася майже на спецоперацію, в якій взяли участь Міністерства освіти та закордонних справ, прикордонники, Нацполіція, Академія наук, українські представництва у Туреччині, Катарі, Перу, Бразилії та Чилі, уряд Республіки Чилі.

Наразі, відповідно до карантинних обмежень у Чилі, команда буде там на обсервації, після чого продовжить шлях до Антарктиди кораблем.

«На станції на них вже дуже чекають зимівники та зимівниці 24-ї УАЕ, а також сезонний загін дослідників, який нам вдалося туди «закинути» ще в січні-лютому. Зараз команда вже в Чилі, і ми чекаємо на успішну перезмінку. Цьому наразі сприяє навіть глобальне потепління. У Антарктиці цей рік видався аномально теплим, тож акваторія станції буде вільною від криги впродовж усього квітня. Бо у «нормальні» роки станція закривається кригою вже після першої декади квітня», – пояснив керівник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

©2020 doktorfamily

Мої відео