Сімейний Лікар

Уряд встановив кримінальну відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусу

Уряд встановив кримінальну відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусу
174042 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню COVID-19. Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів на своєму офіційному сайті.

Уряд встановив штрафи за самовільне залишення місць обсервації та кримінальну відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця карантину передбачає штраф від 17 000 до 32 000 гривень. Для посадових осіб - від 34 000 до 170 000 гривень.

Кримінальна відповідальність за порушення правил карантину передбачає штраф від 17 000 до 51 000 гривень або обмеження волі на строк до 3 років. Та покарання може бути й суворішим - від арешту на строк до 6 місяців до позбавлення волі на строк до 3 років.

«Крім того, буде спрощено процедуру державних закупівель товарів для боротьби із коронавірусом. Зокрема, буде звільнено від сплати ввізного мита та ПДВ лікарські засоби, медичні вироби та медичне обладнання, призначені для запобігання виникненню і поширенню COVID-19. Ціни на товари медичного призначення та соціально значущі товари контролюватиме Кабінет Міністрів України», - повідомляє пресслужба Кабміну.

Медпрацівникам, залученим до лікування людей від коронавірусу, впродовж тижня встановлять додаткові доплати - до 200% зарплати.

©2020 doktorfamily

Мої відео