Сімейний Лікар

За три тижні на гарячу лінію з протидії насильству надійшло понад 1700 дзвінків

За три тижні на гарячу лінію з протидії насильству надійшло понад 1700 дзвінків
33215 ПЕРЕГЛЯДІВ

Орієнтовно третина звернень стосувалася психологічного насильства, стільки ж — фізичного та економічного. Про це йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики на сторінці в соцмережі.

Національна гаряча лінія 15-47, яка запрацювала 11 лютого, користується неабияким попитом. За інформацією фахівців міністерства, середня тривалість розмови становила понад 7 хвилин, і вона має тенденцію до зростання. 16 фахівців, що працюють на гарячій лінії, у третині випадків надавали психологічну допомогу, у більшості — інформаційну консультацію. Були зафіксовані й випадки екстреного реагування. Наразі зрозуміло, що треба розширювати штат працівників до 100 осіб, аби контакт-центр працював ефективно.

Як зазначив заступник міністра соціальної політики Сергій Ніжинський, механізм звернення на гарячу лінію для жертв домашнього насильства 15-47 передбачає, що до постраждалих можуть виїхати відповідні мобільні бригади, відбувається верифікація проблематики і визначається механізм подальших дій.

Нагадаємо, на «гарячій» лінії 15-47 надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства. До того ж, надається психологічна допомога потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям. Дзвінки безкоштовні з будь-яких телефонів, анонімні та конфіденційні.

©2020 doktorfamily

Мої відео