Сімейний Лікар

Штрафи для пішоходів можуть підвищити вп’ятеро

Штрафи для пішоходів можуть підвищити вп’ятеро
118621 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пішоходам - приготуватися! У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт 2697 про збільшення штрафів для порушників правил дорожнього руху. Покарання за ігнорування пішоходами сигналів світлофора, перехід дороги в неналежному місці та невиконання інших правил ПДР пропонують збільшити у п’ять разів.

Дніпровські водії ініціативу законодавців підтримують. Кажуть, пішоходи часто нехтують правилами дорожнього руху, чим створюють аварійну ситуацію.

“Якщо до нас, водіїв, є певні вимоги, жорсткі штрафи у 500, 600, 1000 гривень, для пішохода - нічого. Вони йдуть на червоний, їм все одно, а якщо б штрафи були для всіх, була б зовсім інша справа”,- каже водій Іван Костюк.

У поліції пояснюють, відповідальність передбачена для всіх учасників дорожнього руху, а слова водіїв підтверджує сумна статистика.

За 12 місяців 2019 року скоєно 467 дорожньо-транспортних пригод за участю саме пішоходів, у яких 52 особи загинули та 423 особи отримали різного ступеню тяжкості тілесні ушкодження. Дуже часто пішоходи, порушуючи правила дорожнього руху, стають причинами ДТП”,- повідомляє начальник відділу розшуку і обробки матеріалів ДТП Нацполіції в області Вячеслав Маслюк.

Наразі штраф за порушення ПДР пішоходами складає 3 неоподаткованих мінімуми - це 51 гривня, якщо його скоєно у стані алкогольного сп’яніння — 120 гривень. І стягнути його можна лише за повторне порушення й тільки за умови, якщо людина надасть посвідчення особи. Та правоохоронці все одно кажуть, збільшення суми покарання може позитивно вплинути на свідомість людей.

Наразі законопроєкт щодо посилення відповідальності пішоходів на розгляді. Якщо його приймуть, суми штрафів виростуть вп’ятеро. За будь-яке порушення ПДР доведеться заплатити мінімум 255 гривень, якщо пішохід був у стані сп’яніння - 510. За порушення, що спричинили аварійну ситуацію — 680 гривень штрафу або громадські роботи від 12 до 40 годин.

 

©2020 doktorfamily

Мої відео