Сімейний Лікар

Ні обіцянок, ні пояснень: у Дніпрі відкрили рух Новим мостом

Ні обіцянок, ні пояснень: у Дніпрі відкрили рух Новим мостом
117995 ПЕРЕГЛЯДІВ

Втім виглядала подія, на яку дніпряни чекали з 2016 року, досить дивно. Без анонсування і жодних пояснень.

Близько 5:30 з боку проспекту Слобожанського на переправі спостерігалося нетрадиційне для цього часу скупчення робітників, машин, представників міської ради та кількох автівок муніципальної варти. Виявляється, таким чином, – без помпи і перерізання стрічок – у Дніпрі відкривали відремонтований Новий міст.

Слід сказати, що про відновлення повноцінного руху переправою не було жодних офіційних заяв і повідомлень.

Спочатку наші журналісти відправилися туди як пішоходи – без камер і мікрофонів. На заваді стали співробітники муніципальної варти: “ Поки проходити не можна”, - сказав високий кремезний чолов’яга у формі. “А коли буде можна?” - поцікавилися. “Ну, за хвилин 10. Хоча так, як його ремонтували, можна було побудувати новий”, - резюмував “будівництво століття” муніципал-правоохоронець.

Там же стояли кілька броньованих машин, схожих на кортеж міського голови Бориса Філатова. Аж ось з’явився й він сам. Проінспектувавши переправу в супроводі представників підрядної організації і, очевидно, профільного департаменту, він першим переїхав на правий бік мосту.  А ось добитися з цього приводу будь-яких офіційних чи неофіційних пояснень виявилося неможливим. І представники пресслужби, і представники міської ради будь-що коментувати, ба навіть зрозуміло пояснити, не змогли. Чи не захотіли. Розвели руками,  повернули й поїхали.

Втім, вже пізніше, велосипедист Олександр, що рухався із середмістя Дніпра в напрямку проспекту  Слобожанського поділився першими враженнями із журналістами: “Дуже радий, що їхати тепер можна без заторів. Однак ви бачили це покриття? Тріщини на під’їздах, відбійник брудний. Думаю, відремонтувати центральний міст можна було набагато якісніше”.

Цікаво, що на місці «посту вартових» тепер – креативна інсталяція. Це крісло із залізних шматків арматури, гострі кінці якої стирчать вгору. Поговорюють, витвір мистецтва символізує “мерське крісло”.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський зобов’язав очільника Дніпра Бориса Філатова завершити ремонт Нового мосту до Дня міста – 14 вересня. Обидва побилися об заклад:  завершення робіт на переправі буде вчасним. В іншому випадку мер піде у відставку. Тоді Філатов назвав себе азартною людиною та наголосив, що не тримається за своє крісло.

 

[gallery ids="http://d1.dp.ua/wp-content/uploads/2019/09/Noviy-most3.jpg|,http://d1.dp.ua/wp-content/uploads/2019/09/Novyy-most-2.jpg|,http://d1.dp.ua/wp-content/uploads/2019/09/Novyy-most-.jpg|"]

©2020 doktorfamily

Мої відео