Сімейний Лікар

У Миколаєві правоохоронці припинили діяльність мережі онлайн-порностудій

У Миколаєві правоохоронці припинили діяльність мережі онлайн-порностудій
79906 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 червня 2020 року завдяки злагодженим та скоординованим діям прокуратури Миколаївської області та Нацполіції в області в ході масштабної спецоперації припинено незаконну діяльність онлайн-порностудій, в яких здійснювалось виготовлення та розповсюдження порнографічної продукції. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у м. Миколаєві знаходився офіс, в якому здійснювався прийом кандидатів на роботу. Четверо адміністраторів віком від 21-го до 28-ми років, проводили відбір дівчат. Вони знаходили молодих жінок на інтернет-ресурсах, де дівчата розміщували свої резюме в пошуках роботи. Потім з ними проводили співбесіди, вербували для роботи нібито перекладачами та моделями. Спочатку пропонували роботу адміністратора на підприємстві, менеджера або консультанта, а далі більш високооплачувану діяльність – веб-моделлю чи перекладачем. Отримавши згоду на роботу веб-моделлю, дівчину запрошували з’явитись за адресами розташування онлайн-порностудій, де в подальшому її навчали спілкуванню із іноземцями та демонстрації сцен порнографічного характеру.

Відеотрансляції порнографічного змісту через різні сайти в режимі онлайн здійснювали більше 70 дівчат позмінно у трьох порностудіях, і отримували за свою роботу 30% від загального прибутку.

 

Статки мережі порно-студій за місяць, за попередніми підрахунками, становили понад 2,5 млн гривень.

Інтернет-порностудії в орендованих приміщеннях були обладнані спеціальною технікою, освітлювальними приборами, веб-камерами, комп’ютерами та меблями.

 

В ході проведення ряду санкціонованих обшуків за місцем знаходження головного офісу, розташування веб-студій, проживання адміністраторів у м. Миколаєві та за місцем мешкання системних адміністраторів на території м. Харків, вилучено понад 60 комплектів комп’ютерного обладнання, банківські картки, чорнові записи, документацію, скретч-карти, сім-карти та інші речові докази.

За вказаним фактом проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 301 та  ч. 3 ст. 302 КК України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, створення або утримання місць розпусти і звідництво).

 

На даний час  слідчі дії тривають, встановлюються причетні до злочину особи.

 

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

©2020 doktorfamily

Мої відео