Сімейний Лікар

За три роки безвізу українці здійснили 49 мільйонів поїздок до ЄС

За три роки безвізу українці здійснили 49 мільйонів поїздок до ЄС
146742 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найбільша кількість людей користувалися кордоном із Польщею. Активними були для українців і ділянки кордону з Угорщиною та Румунією, і дещо менше — кордон зі Словаччиною. Таку інформацію оприлюднила на своєму сайті Державна прикордонна служба.

11 червня 2017 року українці отримали можливість безвізово подорожувати до країн Європейського Союзу (окрім Ірландії), а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС. З цього часу й по квітень 2020 року було здійснено майже 49 мільйонів подорожей до Європи, кількість яких щороку зростала. У 2018 році вона була на рівні 17,5 млн, а в минулому році становила вже 18,65 млн. А за другий рік безвізу кількість українців, які віддали перевагу безвізовим поїздкам (виключно за біометричними паспортами), зросла в 4,2 рази у порівнянні з першим роком.

Традиційно найчастіше українці перетинали кордон із Польщею. А от перелік популярних для відвідування країн розширився. Як повідомляють у Держприкордонслужбі, якщо в 2017 році найбільшим попитом користувалися такі країни як Італія, Німеччина, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина, то далі цей список поповнився ще й Австрією, Грецією, Іспанією, Італією та Чехією.

©2020 doktorfamily

Мої відео